NOVI NAPAD?

Na MIT-u ubijen policajac, u obližnjem gradu čula se eksplozija

pucnjava,američka policija (1)
Reuters/PIXSELL
19.04.2013.
u 08:22

Jedan sumnjivac iz Watertowna je uhićen, dok je drugi još uvijek u bijegu. Nije poznato jesu li događaji povezani međusobno ili s bombaškim napadom u Bostonu

Na Tehnološkom institutu u Massachusettsu (MIT) u SAD-u sinoć je ubijen policajac. Pucnjava u Cambridgeu dogodila se u sklopu potrage za osumnjičenicima za bombaški napad tijekom bostonskog maratona u kojemu je ubijeno troje, a ozlijeđeno 176 ljudi.

Glasnogovornik policije savezne države Massachusetts David Procopio rekao je kako motiv pucnjave nije poznat. MIT je nakon pucnjave blizu paviljona 32 izdao priopćenje u kojima se studentima naređuje da ne izlaze van te da se klone tog područja.

Nedugo nakon pucnjave u MIT-u policija se upustila u oružani sukob s navodnim kradljivcima automobila u Watertownu, gradu nedaleko od Cambridgea, prenosi USA Today. Nije poznato jesu li dva događaja povezana međusobno ili s bombaškim napadom u Bostonu, ali policija je na napad uzvratila velikom prisutnošću, na mjestu pucnjave bilo je čak i oklopno vozilo. Policija je sumnjivca pod nišanom držala na podu.

 

Na mjestu zločina u Watertownu u jednom se trenutku začula eksplozija, a policija je novinarima i promatračima naredila da se odmaknu.

Policija je s helikoptera osvjetljivala mračnu četvrt. Jedan sumnjivac je priveden, dok je drugi još u bijegu, prenosi Huffington Post.

- Čuo sam sirene, a onda hrpu pucnjeva. Zatim sam čuo eksploziju usred pucnjeva. Nakon eksplozije zasvijetlilo je nebo - ispričao je 31-godišnji Adam Healy, koji živi oko 1,5 kilometar od mjesta.

Larry Victor, zubar iz Watertowna, rekao je kako je čuo nekoliko desetaka pucnjeva i najmanje dvije eksplozije.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?