IZ VATRENOG ORUŽJA

Na Kosovu ranjeno 25 vojnika KFOR-a, deseci građana ozlijeđeni

\'KFOR soldiers serving as part of the EU a peacekeeping mission in Kosovo guard the main bridge in the divided town of Mitrovica on July 28, 2011. Dailies report that Kosovo?s Prime Minister Hashim T
AFP/Pixsell
28.11.2011.
u 12:26

Predstavnik postrojbe KFOR-a u Jagnjenici, koja je uklonila barikadu u tom mjestu, izvijestio je predsjednika općine Zubin Potok da su u akciji ranjena dvojica njihovih pripadnika

Njemački i austrijski vojnici KFOR-a u ponedjeljak ujutro oklopnim su vozilom uklonili autobus i kamione kojima je bio blokirana cesta Kosovska Mitrovica – Zubin Potok kod Jagnjenice i pri tom su ranjena dvojica vojnika KFOR-a, javljaju mediji u Srbiji i dodaju da je KFOR pokušao suzavcem i vodenim topovima rastjerati okupljene Srbe, pri čemu je ozlijeđeno između 30 i 50 građana.

Reporteri s mjesta događaja javljaju da se za trajanja akcije KFOR-a čula rafalna paljba iz automatskog oružja, ali ne zna se tko je pucao. Predstavnik postrojbe KFOR-a u Jagnjenici, koja je uklonila barikadu u tom mjestu, izvijestio je predsjednika općine Zubin Potok da su u akciji ranjena dvojica njihovih pripadnika, a KFOR je preko razglasa priopćio da je pucano na njihova zapovjednika i upozorio okupljene da će, ako se ponovi pucnjava, odgovoriti vatrom, prenosi B92 pozivajući se na agencije Tanjug i Beta.

Kako javlja Tanjugov izvjestitelj s mjesta događaja, predstavnik KFOR-a zatražio je od predsjednika općine Slaviše Ristića da pozove Srbe koji su se okupili jutros neka se raziđu. Rečeno mu je također da KFOR u Jagnjenici namjerava uspostaviti kontrolni punkt i očekuju od lokalnog stanovništva uklanjanje nove barikade koju su, nakon akcije KFOR-a, postavili oko 500 metara dalje od mjesta na kojem je prijašnja barikada jutros uklonjena. Vojnici KFOR-a koristili su se vodenim topovima i suzavcem kako bi primorali Srbe da se raziđu. Pripadnici KFOR-a svojim su vozilima blokirali prometnicu Zvečan – Zubin Potok.

U Domu zdravlja u Kosovskoj Mitrovici pomoć je potražilo 15 ozlijeđenih građana. Većina ih je stradala od vodenog topa i suzavca, a neki i od gumenih metaka. Jedan od ozlijeđenih smješten je na odjel intenzivne njege, dvoje je na kirurgiji, dvoje na ortopediji, a četvero ih se nalazi na dijagnostici.

U 22.30 sati iz KFOR-a su izvijestili da su tijekom večeri i popodneva povrijeđena još 23 vojnika.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 2

SI
singidunum
16:28 29.11.2011.

Za Kosovo su se uvek Srbi sa nekim borili, Turci, Nemci, Italijani, Ameri pa opet Nemci...jedino nikad sa tuta-mutama Šiptarima. To su primitivci koji znaju biti teroristi ali nekakva formacija sa atributima državnosti-nikada.

DU
Deleted user
23:11 29.11.2011.

@singidunum - problem je da ste vi Kosovo izgubili ne na bojnom polju nego na k........u. Dok ste vi pravili po jedno djete po obitelji oni su pravili po 6. I to je kraj price.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?