Grude

Na čelu općine Grude do izbora bit će Ljubo Grizelj

ljubo
Željko Andrijanić
21.03.2012.
u 11:14

Grizelj se proteklih dana sastao s predsjednicima i predstavnicima klubova vijećnika u Općinskome vijeću Grude

Načelnik općine Grude Viktor Marić je zbog teškog zdravstvenog stanja iskoristio svoje zakonske ovlasti i kao svog zamjenika imenovao vijećnika OV-a u Grudama Ljubu Grizelja, koji se proteklih dana sastao s predsjednicima i predstavnicima klubova vijećnika u OV-u Grude. Sastanku su prisustvovali predstavnici klubova vijećnika HDZ-a BiH, NSRzB te HSP-a BiH, dok je predstavnik HDZ-a 1990. bio opravdano odsutan. Nazočni predstavnici su upoznati sa svim okolnostima davanja ovlasti zamjeniku općinskog načelnika. Na sastanku se također razgovaralo o trenutačnom stanju u jedinoj općini s obezglavljenim Općinskim vijećem, te o proračunskom kalendaru za 2012.

Donesen je zaključak da se nakon izrade i dostavljanja prijedloga proračuna svim klubovima vijećnika sagleda mogućnost sazivanja Općinskog vijeća te usvajanja proračuna. Poznata je i činjenica da do izbora zamjenika ne bi došlo da Grude imaju predsjednika OV-a. Postojao je pokušaj sastavljanja vijeća u 11. mjesecu, međutim, aktualnom zamjeniku načelnika općine Grude Ljubi Grizelju nedostajala je “jedna ruka” da preuzme mjesto predsjednika OV-a. U telefonskom razgovoru Grizelj nam je ukratko potvrdio svoje imenovanje i objasnio pojedinosti sastanka s vijećnicima. “Klubovi stranaka svjesni su situacije u Grudama i imaju za nju puno razumijevanje. Odradit ću sastanke s udrugama i institucijama na području općine i nakon toga ću imati jasnije smjernice za funkcioniranje Općine u idućem razdoblju”, objasnio je Grizelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?