Finale Kupa BiH

Musa: Možemo doći do trofeja

Utakmica
14.05.2013.
u 12:03

Šest godina Široki čeka trofej, pred novi susret momčad puca od optimizma

Danas peti put Široki Brijeg igra finalni susret Kupa BiH na Pecari, drugu godinu uzastopno protiv Željezničara. I, ni jednom u ranija četiri finala nije pobijedio! 2005. Sarajevo je na Pecari slavilo 1:0, u uzvratu na Koševu bilo je 1:1. 2006. na Pecari je Široki protiv Orašja odigrao 0:0, u uzvratu teško stradao (0:3). Treće (uzastopno) finale Široki je igrao protiv Slavije 2007. Na Pecari je bilo 1:1. Celson je bio strijelac za Široki, što je jedini pogodak u četiri finalna susreta koji su Širokobriježani postigli pred svojim pristašama. Široki je te godine osvojio pehar, jer je u gostima svladao Slaviju 1:0 pogotkom Kovačića. Prošle godine Široki je također u finalu igrao protiv Željezničara.

Široki optimističan

Poražen je 0:1 na Grbavici, u uzvratu na Pecari nije bilo pogodaka. I ovogodišnji finalisti su isti, a prvi susret u Sarajevu završio je 1:1:

- Dovoljno je i 0:0 za osvojiti pehar. Ali, ne znamo niti želimo igrati na 0:0, kao ni Željezničar, iako su oba zadnja susreta u prvenstvu Sarajlije baš tako odigrali. Imam povjerenje u svoje igrače, a 4:0 protiv Borca daje mi pravo za optimizam. Želimo trofej! Očekujem žestok ritam i nadigravanje. Mislim da smo svježiji od Željezničara, koji se trošio i u borbi za naslov. Istina je da nikad u finalu nismo pobijedili kod kuće, ali tu tradiciju možemo srušiti. Naša je koncentracija maksimalna, nisam siguran da je i kod protivnika, jer oni su sigurno malo slavili naslov. I ja im čestitam, kaže trener Slaven Musa
-Damir Džidić još je izvan stroja, ozlijeđen je. Mladi Marić nije u kombinaciji, jer je u sastavu U 19 reprezentacije koja igra u Poljskoj. Ostali su spremni, pa i Šilić, koji je trenira i možda odigra dio utakmice. Tu je i Serdarušić, koji nije igrao protv Borca. Vidjet ću još hoće li Landeka igrati od početka...

Sjajno ozračje

Po svemu sudeći Široki će nastupiti u sastavu: Bilobrk – Ljubić, Ješe, I. Džidić, Bertoša – Zlomislić, Ivanković – Ćorić, Wagner, Roskam – Kordić: -Optimista sam i uvjeren sam kako ćemo osvojiti dugo čekani trofej. Pozivam navijače da nas podrže, a mi možemo ponoviti igru kao protiv Borca. Sjećam se kad smo 2007. svladali Slaviju, tada nije bilo ovako dobro ozračje, rekao je Wagner, glavna poluga u širokobriješkoj momčadi. Još je dodao: -Ne, nisam jedini koji je igrao u finalu protiv Slavije prije šest godina. I Šilić je sudjelovao u osvajanju toga trofeja, pa se nadam da će i danas zaigrati, izjavio je Wagner. Utakmica počinje u 19 sati (BHT 1). Širokobriježani će susret čekati u karanteni u hotelu Royal. Domaći Škripari, ali i ostali navijači već oštre grla. Najavljen je i dolazak 70 - 80 navijača s Grbavice. Oni će biti smješteni na istočnoj tribini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?