premijer liga bih

Musa: Izvući pouke iz proljetnih 0:4

Utakmica
Tomo Miličević
25.09.2013.
u 10:30

Ovo je prava prilika prekinuti niz neuspjeha protiv “malih” protivnika

Između dva derbija, onog u subotu protiv Željezničara i onog sljedeće nedjelje protiv Zrinjskog, oba puta na Pecari, nogometaši Širokog Brijega imaju teško gostovanje u Bijeljini, gdje ih čeka nezgodni Radnik. Jer, semberijski je premijerligaš u prošlom kolu održao nezaboravno predavanje nogometašima Slavije na njihovoj Lukavici, pobijedivši je s impresivnih 5:2.

Opasan protivnik

Trener Širokobriježana Slaven Musa i sam je gledao tu utakmicu i uvjerio se kako je Radnik iznimno opasan protivnik, posebice u igri prema naprijed: -Ima u nogama umora od utakmice protiv Željezničara. Bit će ga i od dugačkog puta u Bijeljinu, za koju nas vežu neugodna sjećanja na proljetno gostovanje, kada smo tamo izgubili s katastrofalnih 0:4. Ali, znat ćemo iz toga poraza izvući pouku, rekao je Musa odmah nakon derbija protiv Željezničara. Iako visoka pobjeda Radnika protiv Slavije u gostima izaziva strahopoštovanje, Širokobriježani će u ovom susretu igrati na pobjedu, kako bi se još više primakli vrhu ljestvice. Vodeći Borac trenutačno im bježi tri boda, ali na određeni način minus je puno veći, jer Musine su postrojbe već izgubile deset važnih bodova u dvobojima s navodnim “autsajderima” (u gostima Mladost 0:0, Zvijezda 0:2, Vitez 1:2, te Rudar na Pecari 3:3). Radnik je prigoda za djelimičnu nadoknadu izgubljenog, te za stvaranje pozitivnog ozračja pred susjedski derbi protiv Zrinjskog sljedeće nedjelje na Pecari. Zoran Plazonić zbog isključenja protiv Viteza kažnjen je s tri utakmice neigranja, pa nije ni putovao u Bijeljinu.

Špikić od prve minute

Ivicu Džidića je pak, napala nekakva viroza, pa jučer ujutro nije sjeo u autobus za Bijeljinu, gdje su Širokobriježani stigli rano poslije podne i tamo trenirali. Džidića će na mjestu braniča zamijeniti mladi Jozo Špikić. U sastav se vraća Dino Ćorić, koji zbog kartona nije igrao protiv Željezničara. Vjerojatni sastav: Bilobrk – Blaić, Špikić, Ješe, Marković – Landeka, Ivanković – Ćorić, Wagner, Zakarić – Kordić. No, moguće je da od početka zaigraju Ljubić, J. Barišić, Kožul, Marić, Šilić, I. Barišić... ili barem odigraju dio utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije