11. MBRF

Mostar Blues & Rock je pozitivna slika grada

Blues
Stojan Lasić
16.07.2013.
u 10:03

Cijena dnevne ulaznice u pretprodaji stoji 15 KM, a na ulazu 20 KM. Cijena festivalske, trodnevne ulaznice je 40 KM

Bliži se početak 11. izdanja Mostar Blues & Rock festivala, manifestacije koja iz godine u godinu donosi pozitivne vibracije u grad na Neretvi. ’Glavni krivac’ za ovaj glazbeni događaj je Mili Tiro, stari roker bez čijeg entuzijazma i ljubavi prema bluesu i rocku općenito, festivala ne bi ni bilo. Ako je suditi po imenima, ovogodišnji 11. MBRF dosta je sadržajniji od prethodnih.

Blues legende

-O tomu je nezahvalno govoriti meni kao organizatoru, zbog svih glazbenika koji su do sada nastupali na festivalu, ali dosta ljudi mi je potvrdilo vaše riječi da se radi o možda najkvalitetnijem programu - kaže Tiro. Na ovogodišnjem izdanju ove tradicionalne glazbene smotre nastupit će čak jedanaest grupa, a organizatori su uspjeli osigurati nastupe izvođača kao što su Grammyjem nagrađeni Sugar Blue, već spomenuti Ten Years After i američki gitarski virtuoz Lance Lopez. Pored njih, vidjet ćemo i koncerte domaćih rock legendi kao što su Drugi način, Yu Grupa i Partibrejkers. Zadnji dan najavljen je i nastup Damira Urbana. Pored dobre zabave i afirmacije mladih bendova bluesa i rocka kao glazbenih i stilova življenja cilj ovog festivala je da se iz Mostara pošalje jedna pozitivna slika u svijet.

- Dosta nam je političkog sivila i neimaštine koja zasljepljuje ovaj lijepi grad.Siguran sam da Mostaru treba jedan ovakav festival jer ovdje postoji publika za ovakve stvari. Uostalom, to su pokazali svi prethodni festivali, dodaje Tiro. Financijska konstrukcija za ovogodišnji festival je pokrivena, no za dovođenje jačih imena trebat će više sluha od mjerodavnih ministarstava pa i sponzora.

Želje i mogućnosti

- Želja mi je dovesti u Mostar nekog od velikih svjetskih imena poput Joea Bonamasse ili ZZ Topa, ali za to je potrebno puno sredstava koje mi u ovom trenutku ne možemo osigurati. No, nadam se da ćemo već dogodine ostvariti neke svoje naume - otkriva Tiro. Organizatori festivala uputili su pismo Gradskoj upravi u kojemu traže da se iziđe u susret festivalu i produlje satnicu festivala kako bi svi izvođači mogli odsvirati koncert kako su planirali i kako ne bi došlo do prekidanja istih. Ulaznice za festival koji počinje u četvrtak 18. srpnja već su u pretprodaji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije