ČAPLJINA

Most u Počitelju više nije problem, koridor se gradi

Čapljina
09.10.2013.
u 09:17

S. Vidić: Vjerujemo da će Autoceste FBiH i izvođači maksimalno skratiti vrijeme i krenuti u realizaciju ovoga za Čapljinu značajnog projekta

Na svečanosti u Općini Čapljina jučer je potpisan ugovor za izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc, dionica Počitelj - Bijača, poddionica Počitelj - Zvirovići. Tako su ugovor za pružanje konzultantskih usluga za izradu glavnog projekta autoceste na koridoru Vc na spomenutoj poddionici odnosno dionici potpisali direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić i direktor IPSA Instituta Amir Fejzić. Potpisivanju ugovora nazočili su federalni premijer Nermin Nikšić i ministar prometa i veza u Vladi HNŽ-a Ilija Cvitanović, kao i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić sa suradnicima. Vrijednost ugovora je oko 3,5 milijuna KM, a sredstva su osigurana iz granta Europske investicijske banke. Projektiranjem poddionice Počitelj-Zvirovići stvaraju se uvjeti za nastavak gradnje autoceste na koridoru Vc od juga k unutrašnjosti BiH i povezivanje s magistralnom cestom M-17 kod Počitelja. Tako je i definitivno odlučeno da će most na dijelu ove autoceste ići sjeverno, a ne južno od Počitelja kako je već jednom bilo planirano i oko čega se godinama vodila polemika. “Ovo je značajan dan za FBiH, a osobito za općinu Čapljina jer se proteklih čak 10 godina vodila i priča i problem o tome gdje će biti most u blizini Počitelja. U tome se izgubilo puno vremena i sada vjerujemo da će Autoceste FBiH i izvođači maksimalno skratiti vrijeme i krenuti u realizaciju ovog za našu općinu značajnog projekta - istaknuo je načelnik Vidić. I federalni premijer Nermin Nikšić je istaknuo kako je prošlo puno vremena oko tog problema s mostom južno ili sjeverno od Počitelja te da se za tih deset godina može izgraditi cijeli koridor, a ne samo jedna poddionica. Inače, ova je dionica dosta zahtjevna i u dužini je od 10,7 kilometara od čega 8,7 kilometara otvorene trase, 1,2 kilometara su mostovi i vijadukti, a tunel će biti u dužini od 670 metara. Most sjeverno od Počitelja bit će ujedno i najveći most na cijelom koridoru Vc kroz BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?