Formula 1

Momčadi F1 spremaju se na bojkot Velike nagrade Bahreina!?

'Williams-Renault driver Bruno Senna of Brazil (C) is caught in an incident at the first turn in Formula One\'s Australian Grand Prix in Melbourne on March 18, 2012.    AFP PHOTO/William WEST '
'WILLIAM WEST'
10.04.2012.
u 10:13

U Velikoj Britaniji najviše se bune protiv utrke, a tema VN Bahreina završila je i u parlamentu.

Čini se da ni ove godine neće biti utrke u Bahreinu. Nakon što je prošle sezone otkazana zbog Arapskog proljeća, koje je u trenutku kad se trebala održati utrka bilo na svom vrhuncu, i ove su sezone najveći problem – sigurnosna pitanja.

Najviše se bune Britanci, gdje je ta tema završila čak i u parlamentu, gdje su glasno rogoborili protiv održavanja utrke, nakon što su u Manami, glavnom gradu Bahreina, izbili sukobi 5000 prosvjednika i policije.

Da se zaista sprema bojkot, pokazuje i činjenica da su mehaničari, inženjeri i catering-osoblje momčadi F1 dobili dvije vrste avionskih karata. Jednu koja uključuje odlazak u Bahrein te drugu koja ga zaobilazi.

Utrka u Bahreinu trebala bi se voziti 22. travnja, a lanjsko neodržavanje utrke izravno je odnijelo lokalnoj ekonomiji 220 milijuna dolara te još 400-500 milijuna dolara u ostalim prihodima.

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone prošli je mjesec okupio britanske vlasnike momčadi F1 te dužnosnike iz Bahreina kako bi svoje Britance natjerao da daju potporu utrci u toj bliskoistočnoj zemlji.

No, čini se, bez uspjeha...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije