Liga MZ


Momčad Borojevića nemoćna u finalu, Stolac potvrdio dominaciju

Stolac Liga MZ
Frano Matić
13.08.2013.
u 11:06

U velikom finalu igrači Stoca bili su prejak protivnik ekipi Borojevića iz čijih su redova uoči utakmice stizale najave kako su spremni iznenaditi Stolac

Bio je to pravi malonogometni blagdan u Stocu. I staro i mlado pohodilo je na sportski centar u Vidovu polju kako bi se ispratila finalna večer malonogometne Lige MZ Stolac. Na kraju se sve to pretvorilo u pučku veselicu pa su se na terenu zaigrala i tradicionalna hercegovačka, ali i bosanska kola. To je bio vrhunac finalne večeri Lige MZ Stolac.

Obrana naslova prvaka

No, vratimo se onim glavnim sportskim akterima na samom terenu prepunog sportskog centra u Vidovu polju koji je već postao neka vrsta stolačke “kutije šibica”. Najviše razloga za slavlje imaju igrači i stručni stožer ekipe Stolac koja je uspjela obraniti naslov prvaka pa će tako i ove godine predstavljati svoju općinu na završnici Lige Hercegovine. U velikom su finalu igrači Stoca bili prejak protivnik ekipi Borojevića iz čijih su redova uoči same utakmice stizale najave kako su spremni iznenaditi Stolac. Na veliku žalost navijača Borojevića sve je to i ostalo samo na najavama. Već u 2. minuti Stolac je došao u vodstvo, a što se na kraju pokazalo i presudnim jer se igrači Borojevića nisu uspjeli oporaviti od tog šoka te su postajali sve nesigurniji u svojoj obrani. Jednu povratnu loptu s desetak je metara opalio Moro i ona je kroz šumu nogu ipak pronašla put do mreže vratara Borojevića. I nakon postignutog pogotka Stolac je pritiskao k vratima Borojevića čiji su igrači iz minute u minutu uzimali daha pa su ipak u nekoliko navrata zaprijetili vratima Stoca. No, junak je u tim trenucima bio vratar Stoca Marko Goluža koji se rastezao na gol crti kao da je od gume. To je motiviralo njegove suigrače koji su na poluvrijeme otišli s dva pogotka prednosti. Upravo je vratar Goluža asistirao za drugi pogodak Stoca kada je izbačenu loptu od svog vratara u protivničku mrežu glavom ubacio Perić. Kao i na početku utakmice, Stolac je već u 3. minuti drugog poluvremena preko raspoloženog Darka Raguža povećao svoju prednost na 3:0 .

Sve u napad

Borojevići onda igraju bez vratara, tj. s igračem više u napadu ne bi li smanjili rezultat. No, to im se osvetilo pa je Drako Raguž s polovice igrališta pogodio praznu mrežu Borojevića i već tada zapečatio pobjedu svoje ekipe. Počasni je pogodak za Borojeviće postigao Perutina, a za konačnih 5:1 i veliko slavlje ekipe Stolac pogodio je Perić. Tako je Stolac posve zasluženo došao ili točnije obranio naslov prvaka i potvrdio svoju dominaciju na ovom iznimno popularnom natjecanju u gradiću na Bregavi. U utakmici za 3. mjesto ekipa Aladinića je rezultatom 5:3 bila bolja od Hodova koje i nije pružilo neki jači otpor ipak dosta boljoj ekipi Aladinića. Za Aladiniće su pogodili S. Bošković(2), Lopin, Gađić i Prce, a za Hodovo Petrović(2) i Knežević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije