Tragedija

Mladog pastira usmrtio grom na farmi kod Kupresa

Grom
12.06.2013.
u 09:09

Olujno nevrijeme odnijelo je jedan mladi život, a najviše sreće u nesreći imao je Kasim Čolić koji je preživio udar groma u vlastitu kuću

Veliko jednosatno nevrijeme koje je prije preksinoćnog mraka zahvatilo Hercegbosansku županiju, a posebno Livno i Kupres, imalo je za posljedice i jedan smrtni slučaj, te veće materijalne štete. Naime, u kupreškom naselju Rilić je, prema informaciji MUP-a ove županije, oko 18.30 sati, dojavljeno iz poduzeća “Eco farm” d.o.o Kupres da je grom pogodio radnika Samira Ćurića, rođenog 1. siječnja 1989. godine u mjestu Ravno, općina Bugojno. Nesretni mladić bio je angažiran na poslovima oko čuvanja ovaca. U kritičnom trenutku stajao je pokraj jednog od torava, a unatoč brzoj intervenciji nije mu bilo spasa.

Nema obdukcije


- Po dojavi su na mjestu događaja izišli inspektori i liječnik Doma zdravlja, koji je mogao samo konstatirati smrt od udara groma. Napravljen je uviđaj, a ožalošćena obitelj, kojoj je predano tijelo, nije zahtijevala obdukciju - kažu iz MUP-a. Mladićev pokop je obavljen jučer u rodnom mjestu Ravno. Inače, sve se to dogodilo samo nekoliko dana nakon što je, također, od udara groma poginuo i mladić kod Bjelovara, gdje je i još šest maloljetnika zatražilo pomoć.

Otprilike u isto vrijeme, od 18 do 19 sati, gromovska kanonada trajala je i u Livnu gdje je pogođen dimnjak i dio krova barake u naselju Kasarne u kojoj stanuje Kasim Čolić sa sinovima Emirom i Senadom. Emir, koji je lani prepješačio put od Livna do Srebrenice u čast žrtava u Potočarima, je samo nekoliko minuta prije udara groma napustio stan u kojem je sam ostao otac Kasim u dnevnom boravku. Na sreću Kasim Čolić je udar groma u kuću preživio.

Zahvalni bogu

Kasim i sinovi su ipak zahvalni Bogu da je on preživio, a obratio je se i lokalnim vlastima za procjenu štete i eventualnu nadoknadu. Od udara groma i u susjednim barakama je nekima nestalo internet veze, a pregarali su i uređaji. Instalacijske štete su zabilježene i u drugim dijelovima grada. Grom je pogodio i topolu uz livanjski hotel Park razbacavši koru unaokolo.

U livanjskom naselju Podgradina je od velike količine vode poplavljena kuća Martina Pavića, a sličnih problema je bilo i na nekim mjestima u gradu. Krupa je nanijela ponegdje i štetu na poljoprivrednim usjevima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?