SPEKTAKL U BIH

Mlade reprezentacije u borbi za titulu prvaka svijeta

Rukomet
14.07.2013.
u 11:11

Skupna faza igrat će se u istim terminima (16 , 18.30 i 21 sat) u dvoranama Zetra i Kulturno- sportskom centru Skenderija (Mirza Delibašić) u Sarajevu, Arena u Zenici, Gradskoj dvorani u Ljubuškom i sportskoj dvorani Borik u B. Luci

Svjetsko juniorsko rukometno prvenstvo za igrače do 21 godine, čiji domaćin je po prvi put Bosna i Hercegovina, počinje danas s prvim utakmicama faze natjecanja po skupinama u četiri bh. grada.

Utakmice u istim terminima

Na smotri najboljih mladih rukometaša svijeta nastupit će 24 reprezentacije, koje će biti svrstane u četiri skupine. Skupna faza natjecanja igrat će se u istim terminima (16.00, 18.30 i 21.00 sat) u dvoranama Zetra i Kulturno-sportskom centru Skenderija (Mirza Delibašić) u Sarajevu, Arena u Zenici, Gradskoj dvorani u Ljubuškom i sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci.

Razigravanja u Zetri

Nakon prve faze natjecanja po četiri najbolje momčadi iz svake grupe nastupit će u osmini finala, dok će po dvije najslabije razigravati za plasman od 16. do 24. mjesta (President’s Cup). Svi susreti od osmine finala do finala (28. srpnja) igrat će se u Zetri, a susreti za plasman od 16. do 24. mjesta u Skenderiji. Reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara nastup na natjecanju susretom protiv Južne Koreje danas u Zetri (početak u 21.00 sat). Ova utakmica bit će iskorištena i za veliku svečanost otvaranja samog prvenstva. Mladi rukometaši BiH, inače, svih pet utakmica faze po skupinama igrat će u dvorani Zetra. Osim juniora BiH i Južne Koreje, u okviru C-grupe su još reprezentacije Konga, Slovenije, Argentine i Mađarske. Pod vodstvom izbornika Zdenka Grbavca bh. juniori od rujna prošle godine dosad su imali osam reprezentativnih okupljanja. U završnoj fazi boravili su 14 dana na na pripremama na Vlašću, a zatim otputovali u Katar, gdje su odigrali utakmice protiv Slovenije, Tunisa i domaćina Katara. Po povratku u BiH nastavili su pripreme u Sarajevu, gdje će ostati na okupu sve do 28. srpnja. Po riječima glavnog tajnika Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, ambicije bh. juniora na ovom natjecanju su velike, piše Fena.

- Imamo sjajnu generaciju mladih rukometaša, koju predvode Milas i Malinović, igrači koji su već branili boje naše A- reprezentacije. Očekujemo plasman u četvrtfinale ili polufinale, što bi bila kruna trogodišnjeg rada ove reprezentacije i našeg izbornika Zdenka Grbavca - kazao je Karačić. Ostaje vidjeti kako će BiH proći na ovom natjecanju, najvećoj smotri nakon zimskih Olimpijskih igara ‘84. u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?