DOMALJEVAC

Mještani izgradili odbojkaški dom

domaljevac
VL FOTO
13.07.2011.
u 16:13

Odbojkaški klub je simbol Domaljevca i mnogi ga nazivaju posavsko odbojkaško čudo

U Domaljevcu je završila izgradnja odbojkaškog doma koja je započela prije 17 godina, a svi radovi bili su u organizaciji mještana, s tim da je nositelj radova bio Hrvatski odbojkaški klub Domaljevac. U izgradnju doma utrošeno je 1350 dnevnica rada koje nisu plaćene, nego su doprinos mještana odbojkaškom klubu. U radovima je sudjelovalo oko 2000 ljudi i u tome se vidi njihova sloga i jedinstvo.

Zule pokretač projekta

Doznali smo da se radi o projektu u kojem nije bilo nikakvog odvajanja, ni lokalnog ni stranačkog, u što smo se uvjerili na licu mjesta, uz veliku feštu, na posavski način, pjesmom uz šargiju i violinu. Bez obzira na sve stranke, na Općinskom vijeću jednoglasno je usvojena odluka da se dovrši dom. Cijeli posao odrađen je donacijama, osim završne faze i stavljanja krova, u što je sredstva u iznosu od 50.400 maraka investirala Općina Domaljevac-Šamac.

Duša, mozak i pokretač svih radova bio je veliki odbojkaški entuzijast Anto Tepeluk Zule, koji dugo godina svoju energiju prenosi na igrače stvarajući u njima pozitivan prkos i nezaustavljivu motivaciju. U ratu, kad su padale granate, nije bilo električne energije i nitko nije znao kad će završiti rat, on je izmišljao i stvarao uvjete da se udare temelji ovog doma.

- Objekt je izgrađen na prostoru velike bare, dubine tri i pol metra, a samo u nasipanje utrošeno je 70 tisuća maraka, sve dragovoljnim radom. Vidite sve ove ljude iza nas, oni su dali svoj doprinos radom, materijalno ili u novčanim sredstvima. Poneki su sjekli svoju šumu i poklonili drvo za građu, pa i na taj način podržavali odbojkaški klub, s ponosom ističe Anto Tepeluk i dodaje: - Objekt posjeduje oko 600 metara četvornih prostora koji će zasigurno biti adekvatno iskorišten. Tu su klupske prostorije i čitaonica s kafićem, fitness centar koji može istodobno primiti 30 članova, zatim dva stana za igrače sa strane koji ponekad pristupe našem klubu, jedna etno soba i soba za divane u kojoj održavamo skupove, uglavnom u zimskom razdoblju, s ciljem očuvanja tradicije našeg kraja.

Odbojkaško čudo

Odbojkaški klub je simbol Domaljevca, i to kroz više segmenata, pa ga mnogi nazivaju posavsko odbojkaško čudo. Kroz odlične nastupe odbojkaša pronio je ime Domaljevca u Europi i u najljepšem svjetlu prezentirao jednu malu sredinu, Klub je također jako puno uradio na dobrobit mladih, ne samo općine Domaljevac-Šamac nego i susjedne oraške općine, odakle kontinuirano dolaze perspektivni igrači.

- Kad bih govorio o uspjesima HOK Domaljevac, uzelo bi mi puno vremena, ali izdvojit ću samo najvrjednije. Peto mjesto u kupu CEV-a i sedmo u Europskom kupu kupova još dok smo nastupali u Hrvatskoj ligi kao HOK Pauk Veronika. Zatim dva puta igrali smo finale Hrvatskog kupa i na koncu nastup u Premijer odbojkaškoj ligi BiH, rekao je trener Anto Tepeluk i nastavio priču o velikim odbojkaškim imenima Domaljevca.

- Veliki uspjesi rodili su i velike igrače, tako da imamo imena europskog formata, na koja smo osobito ponosni. Izdvojit ću u ovom trenutku trojicu aktualnih reprezentativaca Hrvatske, Tomislava Ćoškovića, Pericu Čičkovića i Branka Damjanovića. Domaljevac je rasadnik odbojkaških talenata, pa trenutno imamo dvojicu igrača u Varaždinu, te po jednog u Splitu i Vukovaru, zbog čega je vrlo teško ostvariti rezultat na duže razdoblje s obzirom na odljev naših igrača.

Nama u Domaljevcu odbojka predstavlja više od sporta. Klub trenutno ima 60 članova i na ova tri terena istodobno treniraju pioniri, kadeti i seniori, a danas smo imali dogovore i s djevojkama koje su od zime počele s aktivnim radom. Veličanstvena je slika vidjeti popunjene terene na kojim su istovremeno sve kategorije igrača, pa čak i veterani koji zdušno podržavaju i podupiru klub. Najveći problem u popularizaciji sporta i razvoju među mladima je nedovršena dvorana u Grebnicama. Nemamo uvjeta za rad u zimskom razdoblju, ali se nadamo da će odgovorni prepoznati veliku važnost sportske dvorane, zaključio je Anto Tepeluk Zule, trener HOK Domaljevac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?