UPISNI ROK

Mjesta za brucoše još ima osim na medicini i građevini

matura
Boris Ščitar/PIXSELL
16.08.2010.
u 08:13

Studenti koji se nisu uspjeli upisati u prvom razredbenom roku pokušat će ponovno u drugom

Dok je najveći broj završenih srednjoškolaca već u burnom srpanjskom roku rezervirao svoje mjesto na jednom od bh. sveučilišta, druge će to pak morati učiniti tek u drugom. I mostarsko Sveučilište, koje iz godine u godinu postaje sve zanimljivije, kako domaćim, tako i inozemnim studentima, uskoro će oživjeti.

Počinje drugi krug

Naime, već od 1. rujna studenti koji se nisu uspjeli upisati u prvom upisnom razredbenom roku pohrlit će na jedan od sedam fakulteta te Akademiju likovnih umjetnosti, gdje ima još slobodnih mjesta.

-Zanimanje učenika za naše sveučilište tijekom srpanjskog roka je bilo i više nego zadovoljavajuće. Skoro tri tisuće ih je podnijelo prijave, što je za 650 više nego prošle akademske godine. Veći broj slobodnih mjesta je već popunjen, no ostalo je još dosta mjesta na koja će se moći upisati. Nadam se da će najveći broj onih koji kane nastaviti školovanje dobiti status brucoša, napomenuo je dr. Vojo Višekruna, pomoćnik rektora za nastavu i studente Sveučilišta u Mostaru. Otprije je poznato kako su na Medicinskom i Građevinskom fakultetu popunjena sva mjesta. Kako tvrde iz Rektorata, za svako mjesto na spomenutim fakultetima kandidiralo se po tri i više kandidata.

Mjesta još ima

Na ostalih osam fakulteta ima ponešto slobodnih mjesta. Ekonomski fakultet najavljuje da na njihovu fakultetu neće biti razredbenih ispita, iako je raspisan natječaj za nekoliko slobodnih mjesta. Isto je i na Fakultetu strojarstva i računarstva.

Na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakultetu je raspisan natječaj za nekoliko mjesta za redovite studente uz plaćanje. Na ostalim fakultetima su raspisani natječaji prema ranije utvrđenim kriterijima, ali samo za slobodna mjesta koja u prvom razredbenom roku nisu popunjena. Za razliku od njih, Akademija likovnih umjetnosti imat će samo rujanski razredbeni rok, a primit će ukupno 15 brucoša.

Premda na oglasnim pločama, ali i web-stranicama fakulteta već postoji popis slobodnih mjesta, kao i uvjeti i nadnevci prema kojima se budući studenti mogu prijaviti, prema ranije raspisanom natječaju prijave za rujanski razredbeni rok počinju 1. rujna a završavaju 3. Razredbeni rok, ako postoji, traje od 6. do 10. rujna 2010. godine.

Senat Sveučilišta na svojoj sjednici, razmatrajući prvi krug upisa, očekuje kako će ova 2010./2011. akademske godina biti rekordna po broju upisanih studenata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?