Neće trčati u finalu

Mitchell sa slomljenom nogom trčao štafetu: Mislio sam da je grč

Manteo Mitchell (1)
AFP
10.08.2012.
u 16:20

- Već vidim kako će me sad prozvati "slomljena noga". Žao mi je što neću trčati u finalu. Jako sam se radovao tome

Američki atletičar Manteo Mitchell godinama je pokušavao ući u reprezentaciju na 200 i 400 metara. No, njegovi rezultati bili su solidni, ali ne i tako dobri da bi se plasirao na jedno od velikih natjecanja. Onda je postao član štafete 4x400 metara koja je osvojila zlato na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu. Tako je došao i do Londona, ali neće trčati u finalu.

 - U kvalifikacijama sam 200 metara prije nego što ću predati štafetu Joshu Mansu osjetio jaku bol u lijevoj nozi. Mislio sam da je grč. O odustajanju nije bilo ni govora jer bi to značilo diskvalifikaciju i gubitak sigurne medalje u finalu - istaknuo je Mitchell.

Nakon liječničkog prelgeda uslijedio je novi šok. Mitchell je trčao sa slomljenom kosti.

 - Nakon utrke samo sam želio leći na travu. Imao sam osjećaj kao da mi se noga prepolovila. U tom trenutku nisam znao da je doista i bilo tako - istaknuo je Mitchell.

Američki mediji već su ga proglasili junakom olimpijskih igara.

 - Već vidim kako će me sad prozvati "slomljena noga". Žao mi je što neću trčati u finalu. Jako sam se radovao tome - rekao je Mitchell koji je ipak dobiti medalju kao član štafete. 

Umjesto Mitchella finale je trčao Jeremy Wariner.

 - Nisam bio baš prersretan s odlukom da ću trčati jer ove sezone imam velikih problema sa ozlijedom zadnje lože. No, ako je Mitchell trčao sa slomljenom nogom onda sam mogao trčati i ja s puno manjim problemom - istaknuo je Wariner.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije