Razgovor

Ministrica za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS-a u Mostaru

Cvijanović
15.06.2012.
u 12:42

Ovo je jedan zajednički angažman između crkve i institucija Republike Srpske, kazala je ministrica

Ministrica za ekonomske odnose i regionalnu suradnju Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je s predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u Mostaru o aktivnostima vezanim za otvaranje Kancelarije Vlade Republike Srpske u Mostaru. Ovo je jedan zajednički angažman između crkve i institucija Republike Srpske, kazala je ministrica, dodavši kako je prioritet Kancelarije da se napravi institucionalna veza između Vade Republike Srpske i srpske zajednice u Mostaru. Naglasila je kako očekuje da u narednih par tjedana Kancelarija Vlade Republike Srpske postane i operativna te da je jako važno da se ona nalazi upravo ondje gdje je i Konzulat Republike Srbije.

"Mislim da ćemo s određenom sinergijom postići jako puno dobrih zajedničkih rezultata", kazala je Cvijanović.

"Ovo je jedna aktivnost koja bi mogla da nam omogući da u budućem periodu imamo užu suradnju te da možemo na određen način bolje i brže reagirati, ukoliko postoji određeni problemi, s kojima građani treba da idu prema institucijama Republike Srpske, a žive u Mostaru", naglasila je ministrica. Dodala je kako je danas posjetila prostor, razgovarala o određenim aranžmanima koji se trebaju provesti u narednom razdoblju te o tome što trebaju raditi te kancelarije. Ministrica se danas susrela i s predstavnicima omladinske organizacije, gdje se informirala na koji način Kancelarija još može da bude na usluzi građanima srpske zajednice u Mostaru.

"Ovdje ima i i veliki broj studenata i omladine koji su zainteresirani da žive ovdje i mislim da je jako normalno da oni imaju jednu institucionalnu točku gdje će se moći obraćati povodom raznih pitanja prema Vladi Republike Srpske", naglasila je Cvijanovićeva. Po njezinom mišljenju, za Vladu Republike Srpske jako je dobro da Kancelarija bude pozicionirana u Mostaru i zbog projekta prekogranične suradnje između BiH i Republike Hrvatske.

"Nama je čast i zadovoljstvo što ćemo imati pod istim krovom i Konzulat Republike Srbije i Kancelariju Republike Srpske", kazao je mostarski paroh Radivoje Krulj.

Dodao je kako je to dobro za sve građane Mostara, ali i za one koje se planiraju vratiti u svoj grad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?