POSJETA HERCEGOVINI

Milanović najavio promjenu načina pomoći Hrvatima u BiH

milanovic
Zoran Grizelj
28.02.2012.
u 15:30

Tijekom posjeta Širokom Brijegu Milanović je istaknuo kako je ..................

Izaslanstvo Republike Hrvatske s premijerom Zoranom Milanovićem na čelu  posjetilo je danas Široki Brijeg i sastalo se s tamošnjim načelnikom Mirom Kraljevićem i premijerom Zapadnohercegovačke županije Zdenkom Ćosićem.
 
Nakon sastanka u kratkoj izjavi novinarima Milanović je kazao kako će Hrvatska pomoći BiH, ali ne milostinjom, već, kako je kazao, kroz fokusiranije programe. Kada je u pitanju pomoć Hrvatima van Hrvatske, posebice Hrvatima u BiH, Milanović smatra kako je ta pomoć do sada  bila raspršena.
 
Milanović je naveo kako postoje neki dobri projekti koje je gurala bivša vlast, kao što je Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Sveučilište u Mostaru.
 
Upitan da prokomentira stav SDP-a BiH da im se ne sviđa protokol jer je više fokusiran na nacionalno pitanje, Milanović je kazao: "Meni prigovaraju nešto nacionalno. Ako je netko bio suzdržan u tim stvarima, onda sam to bio ja. I nisam čuo za taj komentar".
 
 Tijekom posjeta Širokom Brijegu Milanović je istaknuo kako je došao pomoći i razgovarati s ljudima, te je obećao da će hrvatska vlada nastaviti pomagati ljude koji ovdje žive kroz projekte, kao što je Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Sveiučilište u Mostaru i slično.
 
Na pitanje kako Hrvatska misli pomoći položaju Hrvata u BiH, Milanović ističe  kako će to učiniti razgovorom, te da će tako danas u Mostaru razgovarati s predstavnici Hrvatskog narodnog sabora u BiH. "To su stranke koje su ovdje dobile puno glasova i mislim da zaslužuju da ih se čuje", kazao je Milanović.
 
Na upit zašto se nije sastao i s predstavnicima hrvatskih stranka u Federalnoj vlasti, Milanović je istaknuo kako je jučer bio upriličen ručak i s predstavnicima federalnih vlasti i da svi su bili pozvani.
 
 Načelnik Širokog Brijega Miro Kraljević kazao je kako je "današnjim posjetom otvoren put za suradnja što je nama kao Hrvatima ovdje jako bitno". Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić kazao je kako su razgovarali o političkom položaju Hrvata u BiH, te da je bilo riječi i o suradnji s Hrvatskom nakon njezinog ulaska u EU.
 
 Nakon Sastanka u Širokom Brijegu hrvatski premijer Milanović uputio se u Mostar gdje se sastao s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, a nakon čega je upriličena šetnja Starim gradom i posjet Starom mostu prilikom čega hrvatski premijer nije bio raspoložen za davanje izjava novinarima.

Komentara 2

KO
Kontras22
20:56 28.02.2012.

Ovo je izuzetan potez Gospodina Milanovica, mislim da mu je ova posjeta otvorila oci i da ce od danas znati koju politiku vodi Sarajevska vlast i sto mu je ciniti i za Hrvatsku a i za Hrvate u BiH

Avatar servo_volan
servo_volan
23:45 28.02.2012.

Gos.Premijer nama drage i susjedne nam REPUBLIKE HRVATSKE ima moju punu potporu i skidam mu kapu što se udostojio i posjetio konaćno Hrvatski narod u BIH-FBIH svaka ćast za svaku pohvali.Što se tiće PLATFORMAŠA sad se vidi koliko su zaostali a posebno onaj Lagumđija kako ga nije stid davati bilo kakve komente BOLJE JE ŠTO NISU DOŠLI NA RUĆAK samo bi nekom priisjeo još jednom moje ćestitkee MILANOVIĆU jer je jedini premijer HRVATSKE koji je posjetio u vrlo kratkom roku većinu Hrvatskih podrućja ukljućujući Sarajevo i Mostar dosta je bilo onoga što je Mesić radio a za HDZ RH samo mogu žalit što je MILANOVIĆ sve iskoristio i napravio pravi potez za razliku od njih pa tko me su BIH HRVATI sve ove dvije decenije i više davali povjerenje to je bio HDZ RH i šta sad SDP RH sa svojim premijerom radi nešto što je HDZ RH davno trebao ali duboko vjerujem da će i HDZ napravit slićan potez

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?