Prvenstvo Južne Amerike

Messi s Barcom sve osvojio, može li s Argentinom?

\'Argentina\'s forward Lionel Messi (R) vies for the ball with Albania\'s defender Andi Lila during a friendly football match at the Monumental stadium in Buenos Aires on June 20, 2011. AFP PHOTO / Ju
AFP
01.07.2011.
u 10:09

Brazil će na 43. nogometnom prvenstvu Južne Amerike predvoditi Pato, Kolumbiju Falcao, a Urugvaj Suarez.

Maradona ili Messi? Džemal Mustedanagić, nekadašnji nogometaš Dinama, a danas pomoćnik Josipu Kužeu, vidjevši Messija prije desetak dana uživo, uskliknuo je:

- Messi je najbolji. Gledao sam Maradonu, ali Messi više puta na utakmici stvara razliku i postiže puno više pogodaka. Za mene više nema dvojbe.

Mnogi će ustvrditi da Messi može biti veći od Maradone samo osvoji li neki veliki trofej s reprezentacijom. Argentina čeka 20 godina na 15. naslov, posljednja je dva finala izgubila, a Brazil već dugo dominira u Južnoj Americi.

- Sanjam prvi trofej s Argentinom. Igramo kod kuće, navijači su željni velikog spektakla, pobjeda. I mi im to želimo priuštiti - izjavio je Lionel Messi uoči početka najveće nogometne smotre ove godine.

Zanimljivo je da Meksiko dolazi u okrnjenom sastavu jer je nekoliko igrača suspendirano zbog seksualnih skandala. Chicarito, nova zvijezda Manchester Uniteda, predvodit će Meksikance, no Brazil i Urugvaj su, čini se, ipak najveća prijetnja domaćinu.

Nema dvojbe da nas očekuje pravi nogometni užitak, koji će se kod nas moći pratiti na programu Arena sporta. Momčadi su podijeljene u tri skupine po četiri reprezentacije. U skupini A igraju Argentina, Kolumbija, Kostarika i Bolivija, u skupini B su Brazil, Paragvaj, Ekvador i Venezuela, a u skupini C snage će odmjeriti Urugvaj, Čile, Peru i Meksiko. Turnir će u noći na subotu po srednjoeuropskom vremenu (2.45 sati) otvoriti reprezentacije Argentine i Bolivije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

BO
bosanaco
10:50 20.07.2011.

maradona jest lud narkoman itd, ali ipak je imao nešto više, mesi ima nešto ali mu nešto i fali

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije