SUKOB PREDSJEDNIKA

Mesić s Bošnjacima, a Josipović sa sva tri naroda u BiH

mesić i josipović
Davor Puklavec/PIXSELL
20.04.2012.
u 09:13

Stipe Mesić se držao isključivo Sarajeva, Josipović pokušava uspostaviti balans

Da nije bilo benignog komentara benignog autora koji je osvanuo na benignoj internetskoj bh. stranici sugestivnog naziva Revolucija.ba., nitko ne bi ni analizirao tko je veći prijatelj BiH i njenim konstitutivnim narodima od dvojice hrvatskih predsjednika, bivšeg Stipe Mesića i sadašnjeg Ive Josipovića. Nakon što je autor teksta na spomenutoj internetskoj stranici prošlotjedni Josipovićev posjet Ljubuškom i Mostaru nazvao skandaloznim i uvredljivim jer se hrvatski predsjednik nije susreo s bošnjačkim čelnicima, nego sa srpskim i hrvatskim i nakon što je takav potez bivši predsjednik RH Stipe Mesić nazvao nedopustivim, evo kratkog pregleda gdje su bili i što su govorili u BiH dva predsjednika susjedne države.

Bivši predsjednik koji zaključuje kako on “nikad ne bi uradio takvo što kao Josipović i izbjegao susret s jednim od tri konstitutivna naroda”, u svom 10 godina dugom predsjedničkom mandatu za destinacije je u pravilu birao Sarajevo. Po jednom je bio u Goraždu, Brčkom, Bihaću i Tuzli. Većinske hrvatske i srpske gradove Banju Luku, Mostar, Vitez, Livno, Orašje, predsjednik Mesić je u pravilu zaobilazio. Uživao je u sarajevskim ćevapima, družio se s bošnjačkim intelektualcima, gradonačelnicima, od kojih je dobivao nagrade i počasne doktorate. Na račun hrvatskih predstavnika u vlasti pa čak i jedan dio naroda (Hercegovaca) zbijao je šale i uvrede.

Na kraju svog mandata Mesić je izjavama “o vojnoj intervenciji Hrvatske, ukoliko dođe do cijepanja BiH”, uspio zaratiti kompletnom vlašću u RS-u. Ivo Josipović bira odredišta i izjave. S predstavnicima RS-a brzo uspostavlja politički dijalog, obilazi Banju Luku. Bošnjaci ga prihvaćaju zbog isprike i polaganja vijenaca bošnjačkim žrtvama u Ahmićima. Naklonost sumnjičavih Hrvata koji su glasovali protiv njega, Josipović dobiva izjavama o borbi za ravnopravnost, te posjetima hrvatskim gradovima i općinama gdje je više puta kazao da je njegova politika briga za hrvatski narod u BiH i svijetu.

Komentara 5

RO
RobyRoby
09:39 20.04.2012.

Mesic je sramota hrvatskog naroda

OB
-obrisani-
11:54 20.04.2012.

Mesic se sastajao (i vjerovao) samo sa bosnjacima jer je vjerovao a i danas vjeruje u cjelovitost BiH dok Josipovic se sastaje sa svima jer je svjestan da se BiH nemoze ocuvati ali...javno to ne smije reci.

GR
Gradinar
13:32 20.04.2012.

Mesića nikada Srbi nisu respketirali, pa je zato bio blizakj sa bošnjačkim političarima, a nije podnosio BiH Hrvate. Josipoviću je s druge strane posao rehabilitirati Srbe, a bošnjake s te pozicije jedva tolerira!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?