19. MELODIJE MOSTARA

Melodije vraćaju svoj prepoznatljivi štih

Melodije Mostara
06.03.2013.
u 11:21

Na 19. melodijama Mostara nastupaju Dean Dvornik, Ivo Amulić, Ivan Mikulić, Žanamari, Paula Jusić, Zoran Jelenković, Latino i Kruška...

- Poznati su svi izvođači na finalnoj večeri festivala zabavne glazbe Melodije Mostara 2013., što će se u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače održati 5. travnja. Program 19. izdanja Melodija Mostara počet će u 21 sat, uz izravni televizijski prijenos na BHT1. Za Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, i ostale festivalske nagrade natječu se 24 izvođača iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Švicarske - kazao nam je Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2013.

Zvučna imena


Na tradicionalnoj mostarskoj smotri popularne glazbe nastupit će Dean Dvornik, Zoran Jelenković, Ivan Mikulić, Ivo Amulić, Paula Jusić, Žanamari Lalić i skupina J’Animals, Željko Krušlin Kruška i skupina Latino, Slovenka Tanja Žagar, Igor Vukojević, Alen Slavica, klapa Hrvoje, grupa IF, Josip Bilać, Željka Bošnjak, Romeo Nikolić, Antonio Čarapina, livanjski Macao band, Srećko Tadić iz Švicarske, Istranin Diego Zuliani, Bruno Baković iz Njemačke, metkovićka skupina Versi, Katarina Oso, Pipa i Jasmin Fehrić iz Njemačke. - Zadovoljan sam činjenicom da na ovogodišnjim Melodijama nastupaju Zoran Jelenković koji je svojim nastupima označio prva izdanja Melodija Mostara i Ivan Mikulić, najnagrađivaniji autor i izvođač mostarskog festivala, da se festivalu vraćaju Paula Jusić, Slovenka Tanja Žagar, Željko Krušlin Kruška i skupina Latino, Igor Vukojević, klapa Hrvoje te nekoliko izvođača iz Hercegovine koji ostaju vjerni našem festivalu. Kroz Melodije Mostara prošao je čitav niz pjevača iz zapadnoeuropskih zemalja pa na 19. izdanju Melodija imamo izvođače iz Njemačke i Švicarske, tako da je naš festival u pravom smislu riječi i internacionalni - naglašava Kristijan Čarapina.

Vilović umjetnički direktor


Nenad Vilović ponovno je umjetnički direktor Melodija Mostara. Ovaj renomirani splitski glazbenik bio je umjetnički direktor prvog izdanja mostarskog festivala zabavne glazbe, a godinama je bio i direktor Splitskog festivala. Vilovića posebno veseli kontinuitet Melodija Mostara, ali i sama koncepcija ove tradicionalne zabavnoglazbene smotre. Festival je izrodio niz evergeena, nekoliko pjesama koje se su postale zanimljive i klapama. Generalni pokrovitelj Melodija Mostara 2013. je HT Eronet, a scenografija je povjerena Masters Commercu. - U show programu Melodija Mostara 2013. nastupit će Žanamari Lalić sa svojim bendom J’Animals, a CD s festivalski skladbama izići će u izdanju Song-Zelexa tjedan dana uoči festivala. Izvođači će biti smješteni u hotelu Spa Međugorje - dodaje direktor Čarapina.

Ovaj festival tradicionalno priređuje i festivalske balove, uspješne after partyje, na kojima po nekoliko pjesama zapjeva većina festivalskih izvođača. Festivalski after party Melodija Mostara 2013. bit će upriličen u mostarskoj diskoteci Pink Panther. Posebno zanimanje mladih pobuđuje Dječji festival Male Melodije, koji se tradicionalno održava dan nakon finalne večeri Melodija Mostara. Male Melodije 2013. održat će se također u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 17 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije