MEĐUGORJE CARD

Međugorje prvo dobiva turističku karticu u BiH

medjugorje
Zoran Grizelj
22.05.2011.
u 17:31

Po uzoru na sve gradove svijeta, nova promocija poznatog hodočasničkog mjesta afirmira i cijelu regiju Hercegovine

Ususret tridesetoj godišnjici međugorskog fenomena jedna novost olakšat će - brojnim hodočasnicima koji dolaze u ovo mjesto - snalaženje te s druge strane u značajnoj mjeri približiti široku ponudu ovoga mjesta. Radi se o realizaciji “Medjugorje card” programa koji će hodočasnicima koji dolaze u poznato svjetsko marijansko odredište predstaviti zemljovid najvažnijih mjesta koje treba obići, te s druge strane i omogućiti značajne popuste. Većina gradova u svijetu ima svoje turističke kartice s kojima posjetitelji ostvaruju određene pogodnosti u smislu popusta.

Hercegovina brend

Ti se popusti najčešće odnose na ulaznice u različite kulturne ustanove, lokalitete od kulturno-povijesnog značaja, prirodnih ljepota itd., ali isto tako i na ugostiteljske, trgovačke i druge usluge s kojima se zadovoljavaju turističke potrebe posjetitelja tijekom njihova boravka u destinaciji. Hercegovina se u zadnje vrijeme brendira kao turistička regija. Kulturno-povijesno naslijeđe, prirodne ljepote i ostali turistički sadržaji daju velik doprinos raznolikosti ponude posjetiteljima Međugorja koje je u pravome smislu generator razvoja i cijele regije. Upravo zbog toga je program Medjugorje Card obuhvatio sve hercegovačke vrijednosti koje su dostupne za razgledavanje i posjet, a koji su potpuno u turističkoj funkciji. Proizvodi programa Medjugorje Card su kartica i brošura koja ih vodi do spomenutih lokaliteta. Brošura nudi i tri karte (Međugorja i Hercegovine) na kojima se nalaze sva preporučena mjesta. Cilj ovoga programa jest informiranje i pravilno usmjeravanje posjetitelja Međugorja i Hercegovine prema pojedinim lokalitetima - od turističkog značenja, zatim zadovoljstvo gostiju te povećanje prihoda od turističkih aktivnosti u destinaciji.

Proširenje mogućnosti

Zanimljivost jest i činjenica da je u brošuru uključena ponuda iz šire regije, pa tako obuhvaća ponudu iz Čitluka, što prije svega podrazumijeva korištenje potencijala vezanih uz proizvodnju vina, Vinske ceste, ali i brojne druge sadržaje. Nezaobilazan je i Ljubuški s kulturnim vrijednostima - od samostana na Humcu te prirodnih ljepota, od čega se posebno ističe rijeka Trebižat, što u kršu stvara jednu od najljepših oaza. Na jugu je Čapljina s Hutovim blatom, povijesnim arheološkim nalazištima, ili Neum kao morski biser, ne nezaobilazni Počitelj s povijesnim gradom i izvorište rijeke Bune u Blagaju. Znamenita je i nekropola stećaka u Radimlji kod Stoca, a projekt Medjugorje Card nastoji povezati sve ove potencijale, obogatiti ponudu posjetiteljima, ali istodobno omogućiti razvoj i drugih sredina. Kao kruna svega je i Mostar čiji Stari most požele vidjeti svi i diviti se njegovu kamenome luku. Medjugorje Card ima i svoju web-stranicu na kojoj se nalaze detaljna objašnjenja o pravilima i uvjetima korištenja ove turističke kartice te cjelokupna ponuda programa www.medjugorjecard.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?