Rukomet

Mateo Bule donio Čapljini bodove

Rukomet
16.12.2012.
u 11:49

- Htjeli smo puno više, ali nije išlo. Sreća je da imamo kvalitetnu ekipu pa uvijek netko iskoči, ovoga puta to sam bio ja, a na drugoj utakmici bit će netko drugi - kazao je Mateo Bule

Ako se krene od napisanog pravila u sportu da su najvažnije pobjede izborene u slabim partijama, onda se rukometašima Čapljine smiješi lijepa perspektiva. Naime, Čapljinci su i doslovce protiv Dervente iščupali bodove.

Umalo prokockali pobjedu

Nepune dvije minute prije kraja imali su 32:30 i loptu, ali je slijedilo nekoliko tehničkih pogrešaka i probijanja Pervana koji je u drugom dijelu bio pravo osvježenje u ekipi Čapljine i sve je došlo u pitanje. Naime, u brzoj kontri gosti su imali priliku poravnati, međutim Sibinčiću ispada lopta tako da Čapljina uspijeva uknjižiti i šestu domaću pobjedu. Gosti su poslije poravnanja u 47. minuti 27:27, pa 28:28 u 52. minuti u ključnim trenutcima griješili, gađajući gredu i propuštajući loptu kroz ruke. Prema pokazanoj igri, Derventa je zaslužila bod predstavivši se kao poletna i nadasve borbena ekipa, koja niti u jednom trenutku nije gubila glavu, pa je Čapljini bilo pune teže nego u utakmicama kada je pobjeđivala favorizirane – Čelik, Gradačac i Konjuh.

Breme favorita

Ustvari, domaći igrači su pokazali da se još uvijek teško nose s bremenom favorita što će morati prevladati ako žele ostvariti iole zapaženiji plasman u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Trsili su se i borili, ali jednostavno nije išlo, pa su stvar – bodove, spašavali neumoljivi Mateo Bule koji je postigao čak deset pogodaka, svoj dio odradio je i vratar Prskalo sa velikih 16 obrana, a dobar posao je napravio i Marko Rodin koji je sva tri pogotka dao u ključnim trenucima za svoju momčad, u trenucima kada se nitko drugi nije usuđivao pucati. Gosti kao i sve ekipe koje vodi Zoran Dokić, igrali su čvrsto i poletno, a prednjačili su Marić s devet i Puljizović sa sedam postignutih pogodaka.

- Htjeli smo puno više, ali ovaj put nije išlo. Sreća je da imamo kvalitetnu ekipu pa uvijek netko iskoči, ovoga puta to sam bio ja, a na drugoj utakmici bit će netko drugi - kazao je po završetku utakmice Mateo Bule, dok je trener gostiju Zoran Dokić unatoč pohvalama za igru, bio vidno rezigniran.

- Ovo je četvrta utakmica koju gubimo na ovaj način, poraženi smo i ostali smo bez bodova, a nismo nadigrani. Momci su vrijedni marljivo treniraju pa se nadam da će nam se to vratiti - kazao je Dokić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije