SUD U MOSTARU

Marinko Gilja se izjasnio kako nije kriv u slučaju Eronet

sud
web
03.06.2010.
u 13:07

Marinko Gilja izjavio je nakon izjašnjavanja o krivnji kako se on i ranije očitovao kako nije kriv po navedenoj optužnici

Nekadašnji direktor HPT-a (današnji HT) Mostar Marinko Gilja izjasnio se danas pred Županijskim sudom u Mostaru da nije kriv po optužnici zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti u slučaju privatizacije tvrtke mobilne telefonije Eronet.

Po ovoj optužnici jučer su izjasnili da nisu krivi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, direktor Elektroprivrede HZ HB Matan Žarić i predsjednik HZHB Vladimir Šoljić.

Sud će nakon izjašnjavanja o krivnji predmet uputiti raspravnom vijeću radi zakazivanja glavne rasprave. Također, na glavnoj raspravi koja bi se treba održati najkasnije za dva mjeseca, bit će izneseni i prijedlozi dokaza.

Marinko Gilja izjavio je nakon izjašnjavanja o krivnji kako se on i ranije očitovao kako nije kriv po navedenoj optužnici te da je kao direktor radio svoj posao savjesno i odgovorno, te maksimalno stručno. Nada se da će to i na glavnoj raspravi dokazati.

Prema navodima optužnice, direktora tadašnjeg HPT-a Mostar Marinka Gilju, Dragana Čovića, koji je 2000. godine bio predsjednik Upravnog odbora HPT-a Mostar, te članove Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Matana Žarića, Nevena Đukića i Ivana Baćka, tereti se da su dionice tvrtke mobilnog operatera Eroneta iz tadašnjega HPT-a prebacili privatnim tvrtkama Croherc, Alpina Komerc i Hercegovina osiguranje, kojima je HPT dugovao za izvedene građevinske radove.

U međuvremenu je Vrhovni sud Federacije BiH poništio prijenos udjela u Eronetu na tri privatne tvrtke te naložio njihov povrat Hrvatskom telekomu Mostar. Trima privatnim tvrtkama isplaćeni su dugovi za izvedene građevinske radove.

Federacija BiH danas je većinski vlasnik HT-a Mostar s 50,10 posto udjela, slijedi T-HT s 39,10 posto, dok Hrvatska pošta ima udio od 5,23 , a mali dioničari 5,57 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?