Nemirni Filip Zbog nediscipline opet traži novu sredinu

Marčićev talent uništio je temperament

'19.09.2010., Koprivnica - Filip Marcic izbacen je iz svlacione NK Slaven Belupa. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
04.10.2010.
u 08:23

Marčićeva je sudbina upozorenje trenerima da ne treba otpisati igrača zbog jedne loše utakmice, kaže Ćiro

Nakon što je zbog kršenja klupskog pravilnika potjeran iz Slavena Belupa, Filip Marčić (25) u potrazi je za novom sredinom. Prema riječima menadžera Adriana Aliaja, žele ga francuski Brest i dva poljska prvoligaša.

Jak, zgodan i moćan

Ne bi bilo prvi put da ode u Francusku, jer je trenirao u Bordeauxovoj omladinskoj školi u koju je kao 15-godišnjak došao iz Hajduka. Iako se očekivalo da će napraviti inozemnu karijeru, u prvoj momčadi nije dobio šansu. Vratio se u Hajduk koji je vodio Ćiro Blažević. Trener svih trenera tada je rekao da će od Marčića napraviti reprezentativca, no niti se Ćiro dugo zadržao na Poljudu, niti je Marčić postao igrač A-vrste. Prošlo je 5 godina, ali Ćiro ga se još sjeća.

- Kako ga se ne bih sjećao! Jak, zgodan i moćan mladić. Baš je njegova moć bila razlog zašto sam vjerovao u njega. Na žalost, mnogi treneri upropaste dobre igrače - rekao je Blažević. Koji su to treneri Marčića "upropastili"?

- Sine, nećeš me svaditi s kolegama. No, neka to bude moje upozorenje trenerima da ne odbacuju nekoga samo zato jer je odigrao jednu lošu utakmicu. Marčić je morao biti igrač - zaključio je Ćiro koji je Marčića, jer "ide kao avion", forsirao na desnom boku, iako je veznjak.

U sezoni 2006./2007. vodio ga je Zoran Vulić kojeg je Marčić tada proglasio krvnikom jer nije igrao.

- Kod mene vrijedi pravilo da se sam stavljaš i izbacuješ. Ništa mu ne zamjeram, svaki igrač želi igrati, no tada smo se borili za prvo mjesto i imao sam boljih - izjavio je Vulić i dodao da je Marčić temperamentniji momak nego što bi to trebao biti.

Dalić ga spašavao

U Hajduku nije baš bio omiljen jer je bio uvjeren da je po znanju puno bliže Niki Kranjčaru nego Dariju Damjanoviću. Otišao je u Rijeku gdje je igrao vrlo dobro i za 400.000 eura 2008. prešao u danski Midtjylland, ali tamo je opet zasjeo na klupu. Probao ga je opet spasiti Dalić, no u Koprivnici je zbog ozljede ruke u proljeće ove godine odigrao jednu utakmicu. Kad se vratio, Mile Petkovića prekrižio ga je zbog vožnje u pijanom stanju.

I u Hajduku je bio suspendiran, 2007. izgubio mu se svaki trag

Marčić je u pet godina upisao "mršavih" 70-ak nastupa. Tijekom karijere imao je problema s ozljedama (puknuće ruke, križni ligamenti, fraktura stopala...), ali i s ponašanjem. Osim u Koprivnici, suspendiran je bio i u Hajduku krajem veljače 2007. Mjesec i pol dana tražio je na istoku angažman, a dozvolu kluba imao je za znatno kraće razdoblje.

- Izgubio mu se svaki trag, vratio se sa zakašnjenjem i to ozlijeđen - rekao je tada direktor Tomislav Erceg.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije