''MOTIVACIJSKI GOVOR''

Mamić bjesnio u svlačionici: Skidao nam je i oca i majku

Zdravko Mamić (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
16.08.2010.
u 14:13

Čini se kako je otkriveno zašto je Iliji Sivonjiću i drugi put pozlilo otkako nosi dres plavih.

Nije da je nešto novo, ali vrijedi zabilježiti da je prvi čovjek kluba još jednom divljao. Ovaj put nije vrijeđao novinare, sad je napao svoje igrače u svlačionici prije posljednjeg treninga uoči susreta s Karlovcem.

- Nije to bilo ništa novo, jedan od pet uobičajenih govora, ovoj je bio "nacrt" govora broj pet. Nije valjda da da se tome čudite, bilo je psovanja majki, ali i grljenja i ljubljenja - rekli su nam iz svlačionice plavih.

A govor ipak, koliko god mogu trpjeti tinta i papir ne bi bil pristojno prenijeti. Spominjanje roditelja, i ostalih po spisku jer ne igraju dobro, jer se loše ponašaju na terenu.

- Nisam čuo sve jer sam ušao kasnije u svlačionicu, ali bio je to emotivni govor izvršnog dopresjednika kluba - kazao je privremeni trener Dinama Sreten Ćuk.

Igrači su dobili i porciju od gazde jer nisu pozdravili trenera kad je ulazio u svlačionicu.

- Dobar dan recite! Morate reći kad ulazi trener! Kad je Jurčić bio trener svi ste pozdravljali, a sad nitko, sram vas bilo! - vrištao je dotični, pa je razbio pločicu na zidu svlačionice

- Otići ću iz kluba i ostaviti vam punu blagajnu. Vi si sami izaberite predsjednika, odbor i dijelite si plaće koje želite - govorio je no znamo da nije tako mislio.

Ne pada mu napamet otići, jučer je tako dovodio novog trenera, razmišljao o kupovinama igrača. Pa je tako, ako je i svoji mgovorom nešto probudio u igračima, to i ugasio. Kako da vjeruju čovjeku koji im kaže da odlazi a drugi dan i dalje vuče sve konce kao da se ništa dogodilo nije. Napao je igrače zato što nisu u Varaždinu čestitali Rukavini kad je postigao pogodak. Pa ih je natjerao da mu u tom trenutku idu čestitati, jedan po jedan. Stvarno krasno, potez kojim je naštetio i Rukavini i njegovim odnosima s ostalim igračima, ali i svima u svlačionici. Kad je već bio tako sjajan motivator, a ufa se da je tu na razini nenadmašnog Ćire Blaževića, mogao je i voditi momčad protiv Karlovca ili barem ju ostati i gledati.

Doista sve to više nema smisla, regule ponašanja u Maksimiru odavno su daleko od uobičajenih. Ta iščašena ponašanja danas su regule. Nažalost nekoć gospodskog zagrebačkog kluba.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije