TRAGEDIJA

Majka petero djece sama se porađala i umrla s bebom

hadzici
VL FOTO
30.11.2010.
u 09:05

Majka je izdahnula zbog obilnog krvarenja dok su joj djeca, starosti do 10 godina, spavala u sobi

Majka petero djece Mahira Karić (33) i njezino novorođenče umrli su za jučerašnje noći kada se pokušala sama poroditi u stanu u Žunovačkoj ulici broj 32 u sarajevskom naselju Hadžići. Policiju je tek kasno ujutro alarmirala susjeda Sevda Delić, koju su pozvala djeca preminule žene.

- Djevojčica mi je pokucala na vrata govoreći: “Teta Sevdo, mama mi nije dobro, neće da se probudi.” Iz hodnika sam vidjela da leži na kauču u kuhinji, odmah ispod prozora. Bila je blijeda u licu te se nisam smjela približiti, pa sam odmah djecu koja su bila u kući odvela u susjednu sobu. Nisam vidjela novorođenče koje je rodila, niti sam znala da je bila u drugom stanju - kaže susjeda Delić. Preminula žena skrivala je trudnoću i od roditelja. Obitelj Karić je bila socijalni slučaj i pretpostavka je da se bojala osude okoline te je trudnoću skrivala odjećom i šalovima koje je vezala oko pojasa. Živjela je sa suprugom Adnanom, koji je kao sezonski radnik prije izvjesnog vremena otišao na privremeni radi u Njemačku. Njegova supruga ostala je kući čuvati djecu, u čemu su joj ponekad pomagali njezini majka i otac koji žive u susjednoj ulici.

I ostali poznanici preminule žene nisu mogli ni naslutiti da bi se mogla dogoditi ovakva tragedija, tako da ih je vijest o Mahirinoj smrti vidno šokirala.

“Još ne mogu doći sebi od šoka. Vidjela sam je posljednji put kad sam išla po drva. Žalila mi se da je bole bubrezi. Njezina djeca su valjda vidjela da im je majka cijelu noć krvarila. Jutros u 7 sati, kad je djecu ispratila u školu, legla je na kauč i tu su je kasnije našli mrtvu”, navodi Fatima Zambaković, prisjećajući se da je nesretnu ženu posljednji put vidjela prije tri dana. Prema riječima ostalih stanara zgrade, jedna od tri Mahirine kćeri, vidjevši majku kojoj je glava pala s kreveta, istrčala je u hodnik i panično počela kucati na vrata susjeda, a potom otrčala u drugu zgradu, i pozvala kućnu prijateljicu Sevdu Delić. Sudeći po tome, majka se porađala i izdahnula zbog obilnog krvarenja, dok su joj djeca, starosti do 10 godina, spavala u susjednoj sobi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije