SARAJEVO

Majka: Ne vjerujem da Denisa nema, svaki dan mi je stoljeće

mrnjavac
VL FOTO
05.02.2011.
u 13:21

I tri godine nakon ubojstva, u suzbijanju nasilja na sarajevskim ulicama nije učinjeno ništa

Danas se navršavaju tri godine otkako su trojica mladića u dobi od 17 do 19 godina u jednom od sarajevskih tramvaja na smrt izbola svojega vršnjaka, 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca. Trojica mladića u jednome od sarajevskih tramvaja noževima su nasrnula na 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca. Dan poslije Denis je podlegao. Protekle tri godine najteže su razdoblje u životu njegove majke Ane. Za Anu Mrnjavac svaki je dan kao stoljeće.

Nesigurno okruženje

- Još ne vjerujem da moga Denisa nema niti da se to dogodilo. Ljudi mi jutros govore, pa zar su već prošle tri godine. Meni su one bile najteže i najduže u životu. Svaki mi je dan neopisivo dug, poput stoljeća, kaže Ana Mrnjavac. Njezinu tugu nimalo ne ublažava ni činjenica da današnji Denisovi vršnjaci ne žive u nimalo sigurnijem okruženju u odnosu na ono u kojemu je Ana Mrnjavac prije tri godine izgubila sina jedinca. - Malo se toga uradilo. Puno se pričalo, ali konkretno skoro ništa, zaključuje Denisova majka Ana. S njezinom konstatacijom slažu su i Denisove školske kolege te nastavnici KŠC-a u Sarajevu. - I prije tragedije sam upozoravao na nasilje među maloljetnicima. No, tad smo mislili da se to nikada neće dogoditi nama ni ikome od nas. Ali, dogodilo se Denisu. Nažalost, nisam siguran da se ova tragedija sutra ne može ponoviti, kaže Eol Hrenovica, koji je išao u isti razred s Denisom.

Komemoracija Denisu

- O statistici ne znam puno, to pitajte ministre. Stvari se nisu pokrenule s mrtve točke, izjavio je vlč. Ivica Mršo, ravnatelj KŠC-a “Sveti Josip” u Sarajevu.

Inače, u povodu godišnjice ubojstva Denisa Mrnjavca u KŠC-u “Sveti Josip” u Sarajevu, školi koju je pohađao pokojni Denis, upriličena je komemoracija. Uz čitanje pjesama koje su napisali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?