pobjegli s plijenom

Lopovi iz muzeja ukrali zlato vrijedno dva milijuna dolara

'zlato1'
''
02.10.2012.
u 09:50

Pljačku muzeja, tvrde svjedoci, "odradila" su najmanje dva maskirana muškarca naoružana pijucima kojima su zaprijetili zaposlenicima muzeja u kalifornijskoj Mariposi

Spretni lopovi ukrali su drago kamenje i zlato vrijedno dva milijuna dolara. U drskoj krađi koju su "odradili" usred dana nije im pošlo za rukom ukrasti i gotovo šest i pol kilograma težak grumen zlata poznat kao Fricot Nugget koji se čuva u kalifornijskom Muzeju rudarstva i mineralogije.

Dok su pokušavali ukrasti Fricot Nugget koji je pronađen u vrijeme zlatne groznice lopovi su aktivirali alarm nakon čega su brojni policajci pohitali u muzej, ali, na žalost kradljivci su bili brži i nestali s plijenom.

Pljačku muzeja, tvrde svjedoci, "odradila" su najmanje dva maskirana muškarca naoružana pijucima kojima su zaprijetili zaposlenicima muzeja u kalifornijskoj Mariposi, ali niti jedan od napadača nije identificiran. Policija tvrdi kako će neke od ukradenih artefakata vrlo lako identificirati zbog čega će lopovi imati velikih problema s preprodajom ukradene robe.

Druga je ovo pljačka rijetkih i vrijednih metala na sjeveru Kalifornije, donosi Telegraph. U veljači lopovi su ukrali zlatno grumenje izloženo u Županijskom sudu u Siskiyou. Policija još uvijek pokušava utvrditi jesu li dvije pljačke povezane.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije