NIJE UZEO NOVAC

Ljubić: Ne sjećam se ni kada sam sreo Barišića

\'bih...mostar...30.10.2009...drugi sabor hdz 1990, hrvatski dom herceg stjepan kosaca...bozo ljubic Photo:Zoran Grizelj /Vecernji list VLM\'
Zoran Grizelj/VLM
01.03.2011.
u 08:58

Inače, Mladen Barišić je, prema pisanju Jutarnjeg lista u jednom od svojih novijih iskaza kazao kako je novcem iz crnog fonda financiran HDZ 1990. preko Bože Ljubića

Predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić oštro je osudio navode bivšeg rizničara HDZ-a, nekadašnjeg šefa Carinske uprave i sadašnjeg ključnog svjedoka USKOK-ove istrage o korupciji u najužem državnom vrhu Mladena Barišića da mu je dao 400 tisuća kuna. “U Jutarnjem listu u ponedjeljak, 28. veljače 2011. objavljen je tekst pod naslovom ‘Nakon sastanka sa Sanaderom i Bebićem Boži Ljubiću dao sam 1,3 milijuna kuna’. Naslov, kao i izjava Mladena Barišića da mi je dao 400 tisuća kuna, sve je odvratna laž”, navodi se u jučerašnjem priopćenju HDZ-a 1990. U istom priopćenju se nadalje navodi kako se predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić nikada nije sreo s Mladenom Barišićem. “Ne samo da mi Barišić nije dao novac nego se ne sjećam da sam ikada Barišića sreo, a posebno ne u četiri oka, ako sam ga i sreo, to je moglo biti samo u jako širokom društvu gdje nisam s njim ni komunicirao, a u Tučepima, gdje se to navodno dogodilo, nisam bio u posljednjih dvadeset godina”, ističe se u priopćenju HDZ-a 1990. Božo Ljubić je također ustvrdio da ne samo da nije primio novac od Mladena Barišića, nego da to nikada nije učinio od HDZ-a.

Inače, Mladen Barišić je, prema pisanju Jutarnjeg lista u jednom od svojih novijih iskaza kazao kako je novcem iz crnog fonda financiran HDZ 1990. preko Bože Ljubića. Naime, u tekstu Jutarnjeg lista piše kako je u svojoj izjavi Barišić kazao da je tijekom 2007. godine došlo do raspada HDZ-a BiH.

“Ivo Sanader tada je procijenio kako je Božo Ljubić osoba koja bi mogla reformirati tamošnji HDZ. Rekao mi je da bismo mu, osim politički, trebali i materijalno pomoći”, kazao je navodno Barišić u svom iskazu.

Komentara 1

Avatar mjurisi2
mjurisi2
09:10 01.03.2011.

Normalno da se ne sjećaš jer tvoj zakržljali um se sjeća samo gdje si ostavio novac koji si pokupio narodu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?