ZRAČNI PROMET

Linija Mostar - Pescara na rasporedu već 17. rujna

avion (1)
Vanja Moskaljov
23.07.2011.
u 11:16

Treba naglasiti kako je Mostar već odobrio sredstva u iznosu od 30.000 eura, a regija Abruzzo izdvojila je 70.000 eura kako bi se ovaj projekt realizirao

Uspostava redovite zrakoplovne linije Mostar - Pescara počet će letom 17. rujna. Tada bi iz Zračne luke Mostar poletio prvi zrakoplov, koji bi trebao označiti možda i jednu novu eru kada je u pitanju prometna povezanost Mostara, Međugorja i drugih turističkih potencijala Hercegovine. Potpisan je ugovor, koji je označio i kraj pregovora.

- Mislim da je realizacija ovoga projekta od velikog značenja za Mostar, ali i cijelu regiju Hercegovine. Imamo mogućnost međunarodnog povezivanja, budući da je Pescara sama po sebi dobro povezana s drugim dijelovima Europe, posebno kada su u pitanju niskobudžetni prijevoznici, koji na taj način nude mogućnosti jeftinijeg putovanja. Očekujemo isto priljev većeg broja tamošnjih turista, kojima će na taj način dostupniji biti Mostar, ali i cijela Hercegovina i svi njezini turistički potencijali. Jednostavno se nadamo da će to biti početak korisne prakse koja će se proširiti, kazao nam je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

Ovaj projekt su sufinancirali Grad Mostar, ali i talijanska pokrajna Abruzzo. Treba naglasiti kako je Mostar već odobrio sredstva u iznosu od 30.000 eura, a regija Abruzzo izdvojila je 70.000 eura kako bi se ovaj projekt realizirao.

- Izdvajanje ovih sredstava je jamac za održivost spomenutog projekta. Ako se ovo pokaže kao pravi recept, tada se ovim primjerom možemo povezati i s drugim odredištima. Nakon što se javnost uvjeri kako funkcionira projekt koji smo započeli, vjerovat će nam kada u pitanju budu i neki drugi projekti - dodao je Bešlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?