MOSTAR

Liječnici Hitne pomoći pod prijetnjama smrću

\'hitna5\'
Arhivska fotografija
04.01.2012.
u 10:02

Liječnici Hitne pomoći u Mostaru tijekom blagdana imali pune ruke posla

Za vrijeme blagdana mostarska Hitna pomoć je imala pune ruke posla. Kako nam je rekao ravnatelj Hitne službe dr. Ivica Zovko, skoro u svim smjenama su radila po tri liječnika, a intervencije se broje u stotinama. - Pritisak je u vrijeme blagdana bio ogroman. Veliki broj ljudi je od nas tražio pomoć, a liječnici su premašili sve norme. Neki su čak i nekoliko dana zaredom dežurali kako bi se stiglo intervenirati u svim slučajevima u kojima se tražila naša pomoć - rekao nam je dr. Zovko. Ipak, pune ruke posla nisu bile jedini, a ni glavni problem liječnika i drugog medicinskog osoblja u mostarskoj Hitnoj pomoći.

Prijetnje svaki dan

Kako nam je rekao Zovko, bilo je i mnogo prijetnji smrću, čak toliko da su se ove pojave pretvorile u svakodnevicu. - Pojedinci su tražili našu intervenciju, ali to nisu bili slučajevi koji su zahtjevali naš izlazak na teren. Onda je bilo svakakvih neugodnosti, prijetnje smrću su postale svakodnevica - govori nam ravnatelj mostarske Hitne pomoći. Drugi naši sugovornici su nam rekli kako su u pojedinim trenutcima radili u potpunom strahu od prijetnji koje su im stizale. - Kada sam osobi s druge strane linije odgovorio kako ekipa Hitne pomoći ne može doći jer su svi timovi na terenu i kako to nije slučaj za hitnu pomoć, a ne još i prioritet, čovjek je rekao kako će za nekoliko minuta doći i kako će pobiti sve nas koje zatekne u prostorijama Hitne pomoći. Možete zamisliti kako je raditi u takvim uvjetima, osobito zbog toga što mi ovdje nemamo osiguranje - govori nam jedan od liječnika.

Potrebna zaštita

Na naše pitanje jesu li o ovim slučajevima informirali policiju i zatražili potrebnu zaštitu, dobili smo potvrdan odgovor, ali i još jedan poražavajući podatak. - Jednom smo policji javili za prijetnju koju smo dobili i za koju smo smatrali da je ozbiljna, ali nikakve reakcije nije bilo. Nakon toga nismo više zvali MUP nego čekamo hoće li osobe koje nam prijete zaista doći kako bi svoje prijetnje proveli u djelo - zaključuju naši sugovornici. A da zaista u Hitnu pomoć dolaze svakakvi pozivi govori i podatak kako građani traže da ekipa Hitne pomoći dođe da im izmjeri temperaturu i propiše određene lijekove. Nerijetko se događa da građani daju i lažne podatke samo kako bi liječnici došli u njihov dom. I to je samo dio onoga što se u zadnje vrijeme događa u mostarskoj Hitnoj pomoći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?