Ukoliko ste u potrazi za laganim ljetnim obrokom koji se brzo priprema, salata od crvenog krumpira idealan je izbor za vas, piše klix.ba.
Sastojci:
- 600 grama mladog crvenog krumpira, narezanog na komadiće
- 75 grama sitno nasjeckane zelene paprike
- 40 grama sitno nasjeckanog crvenog luka
- 3 komada sitno nasjeckanog mladog luka
- 1 i pol žličica senfa
- 1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 jušna žlica crvenog vinskog octa
- 1 jušna žlica majoneze s manjim udjelom masnoće
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Zakuhajte posoljenu vodu. Dodajte krumpir i kuhajte ga dok ne omekša, otprilike 10 minuta.
- Dok se krumpir kuha, pomiješajte crveni luk, zelenu papriku, senf, maslinovo ulje, ocat i majonezu. Začinite smjesu solju i paprom.
- Kad je krumpir kuhan, ubacite ga u zdjelu s pripremljenim dresingom, dodajte mladi luk te dodatno začinite solju i paprom prema ukusu.
- Salatu poslužite na sobnoj temperaturi ili je prije posluživanja ohladite u hladnjaku.