Ako volite kombinaciju mekanog tijesta, slatkog punjenja i hrskavog finiša, Plazma kiflice su prava poslastica za vas. Riječ je o brzom i jednostavnom receptu za slatke kiflice punjene namazom po izboru, prelivene sirupom i uvaljane u omiljeni mljeveni keksić – Plazmu. Ove kiflice savršene su za poslužiti uz kavu, čaj ili kao desert za sve uzraste. Donosimo vam detaljan recept food blogerice @slatko_i_slano za pripremu.
Sastojci:
Za tijesto:
- 1 jaje
- 4 žlice šećera
- 100 ml mineralne vode
- 80 ml ulja
- 1 žlica suhog kvasca
- 300–350 g brašna (po potrebi)
Sirup:
- 100 g šećera
- 120 ml vode
Dodatno:
- Nutella ili drugi namaz po izboru
- Mljevena Plazma za uvaljati kiflice
Priprema: U zdjeli pomiješajte jaje, šećer, mineralnu vodu, ulje i kvasac. Postupno dodajte brašno dok ne dobijete mekano tijesto koje se odvaja od posude. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odmara 30 minuta. Dignuto tijesto podijelite na dva dijela, oblikujte u kugle, pa svaku razvaljajte na pobrašnjenoj površini u krug. Krug podijelite na 8 ili više jednakih trokuta. Na širi dio svakog trokuta stavite malo Nutelle (ili drugog namaza), pa zarolajte u oblik kiflice. Ponavljate postupak i s drugom polovicom tijesta. Kiflice složite na lim obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite još 20 minuta. U međuvremenu pripremite sirup: šećer i vodu zakuhajte, kuhajte 2–3 minute, zatim ostavite da se ohladi. Po želji, u smjesu za sirup možete dodati par kapi vanilije ili limunove korice za dodatni miris i aromu. Kiflice pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 13–15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Još vruće kiflice kratko umačite u sirup, zatim ih uvaljajte u mljevenu Plazmu.