Zamislite savršenu zimsku večer – vani pada snijeg, a vi se ušuškate s omiljenom dekicom dok u rukama držite šalicu bogate, kremaste vruće čokolade. Ovaj topli napitak nije samo poslastica za nepce već i savršen način da unesete dozu ugode u hladne dane. Pripremiti domaću vruću čokoladu lakše je nego što mislite, a rezultat će vas osvojiti – raskošna tekstura, intenzivan okus tamne čokolade i prstohvat začina koji cijelu priču čine još posebnijom. Slijedite ovaj jednostavan recept i uživajte u trenutku čiste čokoladne sreće!
Sastojci:
- 350 ml mlijeka
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g tamne čokolade (sitno nasjeckane)
- 2 žlice kakao praha
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/4 žličice soli
- 100 ml vrhnja za šlag (za posluživanje)
Priprema: U loncu na laganoj vatri zagrijte mlijeko i vrhnje za kuhanje dok ne postanu topli, ali ne i da zavriju. Umiješajte kakao prah, šećer, cimet, sol i ekstrakt vanilije, miješajući dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte sitno nasjeckanu čokoladu u smjesu, uz neprestano miješanje, dok se potpuno ne otopi. Nastavite kuhati na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok napitak ne postigne željenu gustoću. Ulijte vruću čokoladu u šalicu, dodajte šlag i naribanu čokoladu.