Teško je odoljeti

Čokoladna torta bez jaja, mlijeka i maslaca: Nevjerojatno sočna i prozračna

čokoladna torta
ilustracija
14.02.2025.
u 12:00

Laganija prozračna verzija omiljene slastice od čokolade s narančinom koricom.

Čokoladnim slasticama teško je odoljeti, a prava čokoladna torta mnogima je nezamisliva bez bez jaja, maslaca ili margarina i mlijeka. Skuhaj.hr prenosi recept s YouTube kanala Fatto in Casa da Alba koji donosi nevjerojatno sočnu i prozračnu tortu. 

Gotovu tortu na kraju možete premazati Nutellom.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 12 g praška za pecivo
  • 5 žlica kakao praha
  • 300 ml vode
  • 120 ml ulja
  • prstohvat soli
  • kora naranče
  • Nutella

Priprema:

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer pa dodajte prašak za pecivo i malo soli pa sve promiješajte. Dodati kakao, sipati vodu i ulje, pa sve dobro izmiksati da se dobije glatka smjesa. Narančinu koricu naribajte na najsitnije ribež.

Izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno premazali s malo maslaca. Peći u pećnici na 180 C maksimalno 40 minuta. Kad se malo prohladi prebaciti na tanjur i gore premazati Nutellom.

Postupak pogledajte u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije