HRVATI SLOŽNI

Legitimitet imaju one stranke kojima je narod ukazao povjerenje

peticija
VL FOTO
16.02.2011.
u 09:09

Punu potporu legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda dali i djelatnici i uprava HNK Mostar i drugi

Hrvati su izgleda po prvi put nakon dugo vremena uistinu shvatili u kakvoj se situaciji nalaze te da je kucnuo krajnji čas da se “povuče crta” i pokuša napraviti sve kako bi (p)ostali konstitutivan narod u BiH.

Potpisivanje peticije

Nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalaze već godinama, a koja je eskalirala nakon posljednjih parlamentarnih izbora pokazali su peticijom “Stop majorizaciji Hrvata” koju su potpisale tisuće Hrvata, ali i pripadnika drugih dvaju naroda. Peticija se potpisuje u svim gradovima i općinama BiH, a odziv je, ističu organizatori, odličan. Peticija se u organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojno posljednjih dana potpisuje i u ovom gradu. “Peticiju svakog dana potpiše nekoliko stotina građana. Svima koji su dosad potpisali peticiju zahvaljujemo, a onima koji to nisu učinili poručujemo da vremena ima do nedjelje. Barem mi Bugojanci smo na svojoj koži osjetili i još uvijek i te kako osjećamo što znači majorizacija. Ovo je jedinstvena prilika da je pokušamo zaustaviti”, kazao je jedan od organizatora Miroslav Zelić. Sprječavanje majorizacije narod najviše očekuje od političkih stranaka koje su jedine u mogućnosti promijeniti Izborni zakon i na taj način onemogućiti preglasavanje Hrvata.

Potpora HDZ-ovima

Poruku naroda ozbiljno su shvatili predsjednici HDZ-a 1990. i HDZ-a BiH koji u svojim nastojanjima i zajedničkom djelovanju imaju pune podrške svojih članova, ali i raznih braniteljskih udruga te institucija. Punu potporu bloku legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda u njihovoj borbi za institucionalnu i stvarnu jednakopravnost hrvatskog naroda dali su jučer i uprava i djelatnici HNK Mostar. “Nadamo se da će jedan od prvih izraza i potvrda te ravnopravnosti biti rješavanje formalno-pravnog statusa HNK u Mostaru”, ističe se u priopćenju. U svom priopćenju navode kako legitimnim hrvatskim predstavnicima smatraju isključivo onu političku opciju koja iza sebe ima većinski hrvatski izborni legitimitet, a to je, kako ističu, u ovom slučaju politički blok HDZ BiH - HDZ 1990. “Najoštrije prosvjedujemo protiv sramotnih pokušaja da se ta, na izborima izražena volja hrvatskog naroda, izigra kroz pojedince, stranke i koalicije koje nemaju legitimitet predstavljati Hrvate u BiH”, stoji u priopćenju HNK Mostar.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
alen112
15:08 16.02.2011.

Drago mi je da naše stranke napokon pokušavaju nekakvim potezima da poprave status Hrvata u BiH i to nije loše al pitam se gdje su bili do sada jer Hrvatskom narodu nije postalo loše od ovih izbora već i puno ranije. Nego mišljenja sam da se radi o pozicijam u vlasti i ništa više, volio bih da sam u krivu al čisto sumnjam to je nažalost samo igra koju masa nevidi i nečuje a pojedinac je bezpomoćan.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?