Premijer liga

Laste uspješnim ‘trokorakom’ odletjele na sami vrh ljestvice

Čapljina
08.11.2012.
u 11:18

Čapljina Lasta je jedina ekipa bez poraza u prva tri prvenstvena kola Lige 12

Start takoreći iz snova, start kakav se može samo poželjeti imali su košarkaši HKK Čapljina Lasta u ovoj novoj sezoni košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine, točnije Liga 12.

Košarkaška groznica

Na samom otvaranju prvenstva, u tri prve utakmice uknjižene su tri sigurne pobjede pa je Čapljina opet u onoj, za ovaj grad godinama prepoznatljivoj, košarkaškoj groznici.
Nakon dvije domaće pobjede, prvo nad sarajevskom Bosnom nekadašnjim prvakom Europe kojemu već poodavno ne cvjetaju ruže, a zatim nad bijeljinskim Radnikom, čapljinske su laste došle i do vrijedne gostujuće pobjede na uvijek vrućem parketu protiv Zrinjskog u Mostaru. Tako je Čapljina Lasta i jedina ekipa bez poraza u prva tri prvenstvena kola te se već sada nameće kao jedan od glavnih favorita za sami vrh najprije u ovoj Liga 12, a onda i u onoj završnoj Liga 6 u kojoj se razigrava za prvaka Bosne i Hercegovine (priključuju se još i Igokea i Široki).

No, još je dosta posla i utakmica do tih samih završnica, a čega su svjesni i u Čapljina Lasti pa se neće dopustiti da se padne u neku euforiju nakon ovog odličnog starta u novu sezonu. - Već je poznato kako smo u odnosu na prošlu sezonu dosta pomlađeni pa naravno da treba vremena da se sve to uigra i posloži na samom terenu.

S ove tri pobjede pokazujemo da naš spoj te mladosti i onih nešto iskusnijih igrača daju dobre rezultate. Lijepo je kada ste na vrhu prvenstvene ljestvice sa stopostotnim učinikom, ali pred nama je još dosta iskušenja i prepreka koje ćemo, nadam se uspješno, prolaziti - optimističan je uvijek pouzdani igrač Čapljina Laste Mile Galić koji na parketu redovito donosi toliko potrebnu čvrstoću i sigurnost.

Bez euforije

I trener Goran Perić poručuje kako se ne smije podleći nekoj euforičnoj situaciji te da će igra Čapljina Laste iz utakmice u utakmicu još i dodatno podizati. Cilj je što više prigoda pružiti mladim i domaćim igračima koji bi u nekoj skoroj budućnosti i bili nositelj igre svoga voljenog kluba. Ovim uspješnim trokorakom na početku sezone, naravno, najviše je zadovoljna tradicionalno najbrojnija i najvatrenija publika u Bosni i Hercegovini, koja je uvijek srcem i dušom uz svoje ljubimce, bez obzira na to gube li ili dobivaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije