Tamo nema kontrola

Lance Armstrong vraća se sportu: Odlučio je postati plivač

armstrong
DPA/PIXSELL
04.04.2013.
u 14:44

- Na našim natjecanjima ne provodimo dopinšku kontrolu, a Lance Armstrong je član naše organizacije i zato može plivati

Američki biciklist Lance Armstrong (41) u listopadu prošle godine doživotno je suspendiran zbog uzimanja dopinga. Američka antidopinška agencija tada je Armstrongu doživotno zabranila sudjelovanje na svim natjecanjima pod njenom nadležnošću, a Međunarodna biciklistička federacija oduzela mu je svih sedam naslova pobjednika Tour de Francea. Iako je Armstrong prvo negirao uzimanje dopinga, u siječnju ove godine u emisiji kod Oprah Winfrey ipak je priznao da je uzimao nedopuštena sredstva. Malo tko je tada i pomislio da će se Armstrong vratiti u sport, ali on ih je sve iznenadio. Naime, odlučio je postati plivač. Na sveučilištu u Teksasu, u gradu Austinu, trebao bi nastupiti u disciplinama 500, 1.000 i 1.500 jardi slobodnim stilom, u kategoriji veterana.

- Ovo natjecanje ne spada pod nadležnost Američke antidopinške agencije, a cilj mu je da ljude starije generacije potakne da se bave plivanjem. Na našim natjecanjima ne provodimo dopinšku kontrolu, a Lance Armstrong je član naše organizacije i zato može plivati, rekao je izvršni direktor organizacije "US Masters Swimming" Rob Butcher.

>>>VIDEO Armstrong na rubu suza: Nisam zaslužio 'smrtnu kaznu'...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije