Sastanak

Lagumdžija i Čović počeli razgovore o presudi, Vladi...

Lagumdžija
VL FOTO
08.05.2012.
u 09:19

Lideri dvije stranke jučer su otvorili nekoliko tema, nastavak u četvrtak

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik SDP-a BiH Dragan Čović i Zlatko Lagumdžija sastali su se jučer u Sarajevu i razgovarali oko predstojećeg sastanka šestorke u Mostaru.

Razgovori se nastavljaju

Kako smo doznali, jučer nakon razgovora u Sarajevu dva lidera su započela razgovore i nastavljaju ih ponovno u četvrtak. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tijekom ovoga tjedna, kako je ranije izjavio, razgovarat će s liderima stranaka koji čine šestorku kako bi se uspjeli dogovoriti i što bolje pripremiti teren za sastanak u Mostaru. Prije svega, jučer su Čović i Lagumdžija razgovarali oko približavanja stavova po pitanju presude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić - Finci. - Ako se ne bi dogodilo da imamo potrebnu razinu usuglašenosti oko presude Suda u Strasbourgu, onda je pitanje hoće li se sastanak uopće održati ili ćemo sačekati da se to pitanje riješi - kazao je Čović u intervju za naš list i dodao: - Siguran sam da se opiranje presudi može riješiti. Međusobno znamo sve naše kalkulacije i stavove sve triju strana, odnosno svih šest stranaka. Postoji optimizam da će se naći rješenje koje će zadovoljiti sve strane. Tema razgovora lidera je i rekonstrukcija Vlade Federacije BiH. Kako doznajemo, i sljedeći sastanak bit će otvoreno ovo pitanje kako bi se u idućih nekoliko dana, ako bude volje pojedinih stranka, riješilo. Pitanje Federacije BiH ključno je i zbog cjelokupnih odnosa u BiH. Od dogovora lidera ovisi suradnja u županijama, kao i Vijeću ministara BiH. Uvjereni smo da Vlada FBiH djeluje neustavno, jednostavno da je nelegitimna. Sigurni smo da je taj proces do sada trebalo završiti.

Rekonstrukcija Vlade?


- Mislim da je to interes svih onih koji žele napredak u Bosni i Hercegovini. O ovoj temi možemo razgovarati još nekoliko dana i nakon toga više to pitanje nećemo isticati kao takvo. No, ako se rekonstrukcija dogovori, to će biti još jedan dodatak odnosima unutar šestorke - kazao je Čović u intervjuu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?