Veliko priznanje

Zboru Pontanima nagrada ‘Kultura za mir’ fondacije ‘Chirac’

09.11.2016.
u 09:00

Međureligijski zbor Pontanima iz BiH dobitnik je nagrade “Kultura za mir” za ovu godinu koju dodjeljuje žiri fondacije “Chirac”, dok će “Nagrada za sprečavanje sukoba” biti uručena pakistanskoj udruzi Aware Girls.

Nagradu “Kultura za mir”, koju fondacija “Chirac” dodjeljuje u suradnji s fondacijom “Kultura & različitost”, zbor Pontanima je dobio za aktivnost u korist međuetničkog i međureligijskog dijaloga u BiH.

Direktor udruge Pontanima Slobodan Šoja za Fenu navodi da udruga i zbor Pontanima kao jedini multietnički zbor u BiH koji njeguje vjersku glazbu iz sve četiri bh. vjerske paradigme, ove godine slavi dvadeset godina postojanja. Ističe da su osobito sretni i ponosni što su ove godine dobili dvije prestižne svjetske nagrade. Prvu im je Centar za međureligijski dijalog iz Katara već dodijelio u veljači 2016. za promociju međureligijskog dijaloga u svijetu.

- Ova nagrada koju će Pontanima 24. studenoga dobiti u Parizu još je prestižnija jer je dodjeljuje fondacija “Chirac” i jer se dodjeljuje samo jedna svjetska nagrada za promociju kulture mira u svijetu. Uz to, ceremoniji dodjele nagrada fondacije “Chirac” redovito nazoči predsjednik Francuske. Nagrada je veliko priznanje za jedan duh koji krasi BiH, a koji se tako malo njeguje. Ova nagrada je istodobno velika poruka iz Europe cijeloj BiH, poruka iz koje se može iščitati da samo politika koja zastupa i riječju i djelom međuetničku harmoniju zasnovanu na iskrenosti i spontanosti ima mjesta u Europi i da samo takva BiH može svim svojim žiteljima osigurati budućnost dostojnu čovjeka - ocijenio je Slobodan Šoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?