Predstavljena nova knjiga poezije Marije Lovrić-Crnjac

Zbirka „Oluja“ govor je žene, pjesma žene ženi!

01.10.2021.
u 13:30

U širokobriješkoj kinodvorani Borak predstavljena je knjiga pjesama „Oluja“ širokobriješke pjesnikinje Marije Lovrić-Crnjac, koja je izišla u nakladi ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

- Nakon četvrte zbirke pjesama Marija Lovrić-Crnjac oduševljava novim naslovom, novom zbirkom koja tipično u spisateljičinom stilu slavi i veliča ljubav. „Oluja“ nastaje u kaotičnom, olujnom vremenu koje pokušava na sve načine marginalizirati poetsko te općenito književno stvaralaštvo, potisnuti i obezvrijediti norme čovjeka čiji je put protkan  neizmjernom duhovnom dimenzijom, a koja sama nestaje u kriznim vremenima. Lovrić-Crnjac upravo u tom vremenu, 2020./2021., stvara zbirku koja dovodi do savršenstva vrijednost koju je sukob, životnih prilika, pošasti i pandemije, stvorio kao nebitnu, potisnutu u zadnji plan, a to je ljubav. „Oluja“ je govor žene, pjesma žene ženi, kazala je Božena Pandža, recenzentica ove knjige poezije, naglasivši kako Marijina knjiga budu vjeru u optimizam čitanja poezije, povratak i sjedinjenje s poezijom, ali s posebnim šarmom i iskustvenom uvjerljivošću.

Ljubica Ivančić, druga recenzentica ove knjige, istaknula je da je zbirka „Oluja“ sastavljena istinski proživljenom emocijom, vlastitim iskustvom i naglasila:

- Ova zbirka podsjeća na vrijednosti kojih je ponestalo u ovom vremenu ili ih sve manje ima. Progovara o vrijednosti te iskrenu priznanju ljubavi i svim dobrima koja ona daje.    

Marija Lovrić-Crnjac, po struci diplomirana ekonomistica, udana i majka dvije kćeri  blizanki, u svom obraćanju istaknula je to da oluje ojačaju čovjeka te da nakon kiše i oluje dođe sunce. Nazočne je pozdravio Gojko Jelić, predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, stihove Marije Lovrić-Crnjac govorila je Maja Lasić, program je vodila Željka Šaravanja, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Leon Lasić, mladi, perspektivni glazbenik iz Mostara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije