Calamus jazz fest

Zana Mesihović predstavila Balkan soul u svome Mostaru

BiH; 26.09.15. Mostar, Calamus, Calamus Jazz Festival   Photo:Stojan Lasic
29.09.2015.
u 06:15

Jazz pjevačica Zana Messia (pravim imenom Zana Mesihović) održala je koncert u subotu u clubu Calamus u Mostaru, a u sklopu Calamus Jazz Festa.

Zana je u svoj rodni Mostar stigla iz Los Angelesa u kome živi, preko Zagreba, gdje su održane pripreme za koncert. Zanu je na koncertu pratio bend Zagreb All Star Quartet koji čine neki od najboljih jazz glazbenika iz Hrvatske – Mario Igrec iz benda Cubismo, Jura Vrandečić iz Scharf Cluba, Hrvoje Galler iz Zagreb Jazz Portraite-a te Bori, s Bestak iz Jazz Collective-a. Zana je predstavila materijal s njenog albuma Balkan soul, ali i pjesme s novog albuma u pripremi te poneki "jazz standard".

"Kao Mostarka, osobito sam ponosna na to što se moj grad može pohvaliti međunarodnim jazz festivalom zahvaljujući klubu Calamus", poručila je Zana uoči koncerta.

Inače, ova mlada glazbenica je do sada surađivala sa zvijezdama poput Stevia Wondera i DJ Paula Oakenfolda, a uz uspješnu solo karijeru radi glazbu za filmove. Koliko joj to prilike dopuštaju, nastavlja biti prisutna i u našim krajevima te je radila glazbu za promotivnu pjesmu koja je pratila reprezentaciju BiH na SP u Brazilu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?