orašje

Zagorsku ‘Ljubaf’ razumiju u posavskoj ravnici

02.06.2016.
u 11:00

Dugogodišnja suradnja GAK Orašje i Kerekesh teatra iz Varaždina rezultirala je još jednom predstavom na oraškim daskama koje život znače. Nikakva jezična barijera zagorskog govora nije bila prepreka za odlično razumijevanje predstave “Ljubaf” Kerekesh teatra iz Varaždina u Orašju. Publika je odlično primila izvedbu te burno reagirala na pojedine gegove dvojice glumaca, sina i oca Jana i Ljubomira, ali i na odličnu glumu Ane Begić, Hane Hegedušić i Adama Končića. Predstavu je napisao Ljubomir Kerekeš.

- Zahvaljujući prijateljima održali smo ovu kazališnu tradiciju koja povezuje Varaždin i Orašje. Dolazimo u Orašje i uspijevamo u domeni pučkog kazališta, čiji je izričaj građanska komedija, dobro zabaviti i nasmijati ljude i u Posavini koja je posljednjih godina , a osobito nakon poplava, proživlavala tužne trenutke. Suradnja je zapravo počela filmskim festivalom na kojem se uvijek rađaju dobre ideje suradnje, kao i ova koju s posavske strane realizira Iljo Benković, kazao nam je Ljubomir Kerekeš, autor teksta i glumac u predstavi “Ljubaf”.

- Komedija, smijeh, zabava njegovi su prioriteti i vjeruje kako su to gledatelji i prepoznali. Svoj rad “zamata” u kreatorski autorsko-humoristični “celofan” te je zahvalan i posavskoj publici što je to prepoznala. Kerekesh teatar je došao do 155 predstava godišnje i time je u vrhu kazališne produkcije RH, profesionalnih i neovisnih kazališta. Uz to, sedmu godinu realiziramo “Tjedan smijeha” među tri najjača festivala kazališta u RH. Iljo Benković potvrđuje odličnu suradnju s Kerekesh teatrom. - Ovo je doista bila odlična predstava koju smo doveli u Orašje, a planiramo to učiniti za oko dva mjeseca s još jednom predstavom varaždinskih kazalištaraca, kazao je Iljo Benković, predsjednik GAK-a Orašje. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije