od 2. do 4. studenoga

XX2. Jazz Fest Sarajevo – “s onu stranu dobra i zla”

01.11.2018.
u 09:30

Koncertom Classic Guide To Strategy u Domu policije 2. studenoga počinje 22. izdanje međunarodnog glazbenog festivala Jazz Fest Sarajevo, koji će publici ponuditi potpuno drukčiji koncept od prethodnih.

Posebno izdanje

“Pred nama je posebno izdanje jer smo ovaj festival pripremali kao posljednji, kao završnu izjavu umjetničke direkcije koja ima za osnovni cilj ponuditi glazbeno iskustvo, bez obzira na žanr ili bilo koju sličnu odrednicu. Umjesto različitih kompozitora, ove godine program ćemo posvetiti samo jednom - Johnu Zornu. Njegova djela bit će predstavljena u izvedbi različitih ansambala koji sviraju i zvuče različito”, izjavio je Edin Zubčević, direktor Sarajevo Jazz Festa.

Ovogodišnji program “S onu stranu dobra i zla” završni je dio trilogije kojom Jazz Fest Sarajevo predstavlja jednog od najplodnijih i žanrovski najraznovrsnijih skladatelja današnjice. Suradnja s Johnom Zornom započela je 2016. godine, (nakon 18 bezuspješnih pokušaja) kada je u Sarajevu predstavljena europska premijera “The Bagatelles”, nastavljena iduće godine programom “Music and Magick” a kulminaciju će imati ove godine tijekom 2. i 3. studenoga programom “S onu stranu dobra i zla”. Ovi programi u organizacijskom i produkcijskom smislu vrlo su zahtjevni i za puno veće i bogatije festivale čime je značaj suradnje Jazz Festa i Johna Zorna još i veći. Oko četrdeset umjetnika iz cijelog svijeta svirat će glazbu Johna Zorna.

Programi će biti predstavljeni u Domu policije i Sartru, mnogi od njih bit će svjetske premijere. Posebna atrakcija je svjetska premijera Angels Quarteta, koji će otvoriti program The Book of Angels Special, a posebno je kreiran za publiku Jazz Festa.

Festival ide dalje

Ipak, organizatori, kao najveću posebnost ovogodišnjeg festivala, ističu činjenicu da će se uopće održati jer su ranije najavljivali njegovo gašenje. A, prema svemu sudeći, festival će nastaviti svoj život i dogodine u nešto drukčijem formatu i redizajniran.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?