Matica hrvatska Široki Brijeg

‘Vitko’, slikovnice i učenički radovi

16.12.2016.
u 10:00

U širokobriješkom kinu Borak predstavljen je 15. broj časopisa “Vitko” i promovirana slikovnica “Sretni princ” desetogodišnje učenice Ive Naletilić te dodijeljene Matičine nagrade za 2016. godinu za najbolje poetske i prozne radove.

Program je počeo nastupom zbora širokobriješke Glazbene škole, a nazočne u dvorani pozdravio je Gojko Jelić. Glumac Andrija Zeljko pročitao je ulomak priče “Otrov zmije” Ante Kraljevića.

Iva Naletilić ispričala je kako je nastala njezina slikovnica, a potom je Ivan Sušac na klaviru izveo skladbu “Kišne kapi” profesora Mirka Kraljevića.

Pedeset radova

U 15. broju časopis “Vitko” na 144 stranice donosi zanimljive tekstove iz povijesti, kulture i umjetnosti, a glavna tema ovog broja Matičina časopisa je Široki Brijeg u objektivu fotoaparata.

Na ovogodišnji natječaj Matičine nagrade pristiglo je oko 50 učeničkih radova u četiri kategorije, a o nagradama je odlučilo povjerenstvo u kojem su bili Diana Zovko, Jerko Ivanković i Mirela Lovrić.

Prvu nagradu u kategoriji poezije za učenike osnovne škole osvojio je Josip Ljubić (OŠ Biograci), nagrada za drugo mjesto pripala je Josipu Musi (OŠ Kočerin),a za treće mjesto Žani Nakić (Prva OŠ Široki Brijeg).

U kategoriji proze za učenike osnovne škole prvo mjesto osvojila je Lorena Zovko (OŠ Biograci), nagrada za drugo mjesto pripala je Ivi Lasić (Druga OŠ Široki Brijeg), a treće mjesto osvojila je Andrea Šakota (OŠ Kočerin). U kategoriji poezije za učenike srednjih škola - prvo mjesto osvojila je Katarina Vukoja (Gimnazija fra Dominka Mandića), drugo mjesto pripalo je Marini Gilji (Gimnazija fra Dominika Mandića), a treće Ivanu Čuljku (Srednja strukovna škola).

Nagrađeni po kategorijama

Najbolji u kategoriji proze za srednjoškolce je Filip Bevanda (Srednja strukovna škola), drugo mjesto pripalo je Gabrijeli Karačić (Gimnazija fra Dominika Mandića), a treće mjesto osvojio je Mario Kvesić (Srednja strukovna škola). Program je vodila Željka Šaravanja.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?