koncert

Večer HKUD-a Hercegovac “Kolo igram, pismu pivam”

30.11.2018.
u 09:15

Sutra (subota) u kinodvorani “Borak” u Širokom Brijegu s početkom u 19 sati održat će se koncert HKUD-a Hercegovac pod nazivom “Kolo igram, pismu pivam”. Na ovom koncertu predstavit će se sve skupine ovog renomiranog hrvatskog kulturno-umjetničkog društva koje ukupno ima 150 članova. Najprije će se predstaviti tri skupine djece s hercegovačkim plesovima i linđom, a potom će biti upriličen igrokaz hercegovačkih svatovskih običaja – dolazak po mladenku.

Članovi HKUD-a Hercegovac izvest će splet plesova iz Posavine i Slavonije uz orkestar te plesove Žepča s vrćenjem tepsije uz violinu i šargiju.

- Nazočni će moći čuti i nekoliko slavonskih pjesama u izvedbi tamburaškog sastava našega društva. Naravno da koncert HKUD-a Hercegovac neće moći proći bez gange i bećarca u izvedbi muške i ženske pjevačke skupine - kaže Jerko Sesar, predsjednik društva.

Ulazak na ovaj koncert je slobodan, kazao nam je Sesar. Koncert HKUD-a Hercegovac bit će održan i u Grudama 8. prosinca u Boćarskom domu “Biberon” s početkom u 19 sati.

HKUD Hercegovac utemeljen je 1996. godine i najznačajniji je čuvar glazbene i plesne baštine zapadne Hercegovine pa ga zovu i hercegovačkim Ladom!

Jerko Sesar, poznati građevinski poduzetnik iz Gruda, predsjednik je HKUD-a Hercegovac od 2000. godine. “Od osnutka do danas HKUD Hercegovac imao je više od 200 nastupa u BiH, Hrvatskoj, čitavoj Europi, Aziji, Americi… Široki repertoar Društva plod je rada prof. Ljube Miličevića, a nakon njegove smrti o koreografiji se brine prof. Ivan Barać. Nastojat ćemo i dalje širiti repertoar te skrbiti o glazbenoj i plesnoj baštini zapadne Hercegovine” – kaže on.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?