Za zaljubljene

Valentinovski koncert uz sjajan ‘big band’

BiH,14.02.16.Mostar,Kosaca, KONCERT ZA VALENTINOVO SIMFONIJSKOG ORKESTRA MOSTAR  Solisti: Anđela Ljubić, Ivo Jurić, Karlo Milićević. Dirigent: Damir Bunoza.  Photo:Stojan Lasic
16.02.2016.
u 06:45

U povodu Dana zaljubljenih, pred prepunom dvoranom Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače održan je tradicionalni, četvrti po redu “Koncert za Valentinovo” u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar.

Pod ravnanjem dirigenta Damira Bunoze kao solisti nastupili su Anđela Ljubić, Karlo Milićević i Ivo Jurić, kojima se na koncu pridružila i odlična Vjekoslava Batinić, otpjevavši na opće oduševljenje pjesmu “Simply The Best”. Repertoar za koncert je pomno biran, a publika je još mogla uživati u velikim ljubavnim klasicima poput “Beautiful Maria Of My Soul”, “Besame Mucho”, “Falling In Love With You”, “Stand By Me”, “If I Aint Got You”, “Samo jednom se ljubi”, “Ima jedan svijet” i dr.

Ove godine je novina bila brass sekcija, pored gudača, glasovira i ritam sekcije, tako da smo na pozornici imali ‘big bend’, sastavljen od trideset glazbenika, koji je zvučao sjajno i sve je bilo na visokoj razini.

- Jako smo zadovoljni ovim koncertom, potrudili smo se i dali sve od sebe da zvuči kako treba. Publika je s oduševljenjem reagirala i kraj koncert dočekala na nogama što nam je posebno drago, kazao nam je Darko Nikolić, ravnatelj Simfonijskog orkestra.

Nakon kratke stanke, mostarske glazbenike očekuju pripreme za praizvedbu prve hercegovačke opere “Diva”, autora don Dragana Filipovića, čija se premijera očekuje sredinom ožujka.

A da vrhunske izvedbe mostarskih glazbenika ne prolaze nezapaženo, dokaz je i suradnja s turskim glazbenicima, koja će biti ostvarena uskoro, a na zahtjev turskog Konzulata u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?