Veliko zanimanje za monografiju “Kočerin” Grge Mikulića

Uskoro predstavljanje i u Zagrebu

06.05.2022.
u 16:21

Monografija “Kočerin”, autora Grge Mikulića, izazvala je veliko zanimanje ne samo u Kočerinu i Širokom Brijegu nego i mnogo šire, u svim sredinama u domovini i svijetu gdje žive osobe koje su rođene na području župe Kočerin, piše Večernji list BiH. Ova monografija predstavljena je u Kočerinu, Širokom Brijegu i Mostaru, a bit će predstavljena i u Zagrebu. - U Zagrebu živi veliki broj ljudi koji su rođeni u kočerinskoj župi ili vuku podrijetlo iz ove župe pa se rodila potreba i za zagrebačkim predstavljanjem monografije “Kočerin”. U tijeku su dogovori oko predstavljanja ove monografije u Zagrebu, koje je planirano za prvu polovinu sljedećeg mjeseca - kaže nam Grgo Mikulić. U monografiji “Kočerin”, koja je objavljena u povodu 150. obljetnice osnivanja župe Kočerin, jedne od najvećih u širokobriješkom kraju, autor je na 336 stranica opisao povijest Kočerina, osnovne značajke kočerinskog kraja, gospodarstva, kulture i kulturno-povijesne baštine, školstva, zdravstva, sporta, raznih udruga… Mikulić je o ovoj monografiji pisao i o djelovanju mjesnih zajednica koje pripadaju ovoj župi, posebnosti Kočerina te o poginulima u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu, crkvenom životu ove župe, kao i viziji Kočerina. Autor je posebno jedno poglavlje posvetio Kočerinskoj ploči, natpisu na hrvatskoj ćirilici, uzglavlju stećka Vignja Miloševića. Mnogo je toga lijepoga rečeno na račun ove monografije. Tako smo čuli od predstavljača da je monografija “Kočerin” ujedno i svojevrsni portret Grge Mikulića, njegovo najveće autorsko ostvarenje i najljepši dar Kočerinu.

Monografiju, koju ju je uredio dr. Ivo Čolak, posebno krasi mnoštvo izvrsnih fotografija koje na poseban način govore o župi Kočerin. Monografija “Kočerin” može se po sniženoj cijeni s 80 na 50 KM nabaviti u knjižarama Gral u Širokom Brijegu i Ziral u Mostaru te u caffeu Pavo u Kočerinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije