53. Šimićevi susreti

U znaku duhovnosti A. B. Šimića

POK BIH.......DRINOVCI....ANTUN BRANKO SIMIC....FOTO: Zoran Grizelj 26. listopad 2007.....TEKST IVANA MIKULIC....preslik iz knjige
23.03.2016.
u 07:00

Za nešto više od mjesec dana započet će 53. izdanje Šimićevih susreta. U tijeku su opsežne pripreme za ovu veliku i značajnu kulturnu manifestaciju. Program Šimićevi susreti 2016. odvijat će se u Drinovcima, Grudama, Širokom Brijegu, Mostaru i Vinkovcima, značajnim postajama životnog i pjesničkog puta A. B. Šimića, a program će biti u znaku duhovnosti oca hrvatske moderne književnosti.

Poimanje Boga

Otvaranje ove manifestacije bit će upriličeno 30. travnja s početkom u 20 sati u dvorani Osnovne škole u Drinovcima, predstavljanjem knjige “Bog u djelima hrvatskih pisaca II.” don Drage Šimundže, s posebnim osvrtom na poetsko poimanje Boga u pjesništvu oca hrvatske moderne.

U okviru opsežnog programa ovogodišnjih Šimićevih susreta 3. svibnja, s početkom u 17 sati, u kampusu u Rodoču bit će, u organizaciji Fakulteta prirodoslovno -matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, otvoreno 3. izdanje likovne kolonije “Krešimir Ledić” o temi “Antun Branko Šimić i ekspresionizam Hercegovine”. Samo dan kasnije, 4. svibnja, u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu, s početkom u 19 sati, bit će otvorena izložba slika akademskih slikara, sudionika likovne radionice Dječjeg doma svete Ane u Vinkovcima. Iste večeri u Franjevačkoj galeriji bit će predstavljena knjiga “Pjesma gladi: Život i djelo Ilije Glavote (1891. - 1916.)” autora Domagoja Tomasa i Kristine Malbašić.

U kinodvorani u Grudama 5. svibnja s početkom u 19 sati bit će održana predstava “Brat magarac” u izvedbi HNK iz Mostara.

“Brat magarac”

Posljednjeg dana 53. izdanja Šimićevih susreta, 6. svibnja, s početkom u 10 sati bit će upriličen susret književnika s učenicima osnovnih i srednjih škola općine Grude, a u 19 sati u crkvi u Drinovcima bit će slavljena misa zadušnica za Antuna Branka i Stanislava Šimića. U 20 sati u dvorani Osnovne škole u Drinovcima bit će upriličena Akademija u čast braće Šimić te dodijeljena ugledna književna nagrada A. B. Šimić DHK HB. Dodijelit će se i nagrade mladim pjesnicima, a nastupit će i svećenici, redovnice i redovnici pjesnici u programu “Pjesnici su čuđenje u svijetu”. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?