Franjevačka crkva Mostar

U srijedu predstavljanje dviju knjiga fra Šimuna Šite Ćorića

18.10.2021.
u 13:08

U srijedu 20. listopada u 20 sati u dvorani ispod zvonika Franjevačke crkve u Mostaru u okviru Susreta za mlade u Franjevačkoj bit će upriličeno predstavljanje dviju knjiga fra Šimuna Šite Ćorića. Životopis i dramu naslova "Sveti Jeronim: Oprosti mi, Gospodine, jer sam Dalmatinac! predstaviti će Ivan Baković, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. Sveti Jeronim živio je u jednome od najkritičnijih razdoblja Crkve, stvorio je golemi teološki i književni opus, a najviše je postao glasovit kad je s izvornih tekstova preveo i ispravio sve prijašnje prijevode Biblije na latinski, zvanu Vulgata. Prema njoj se kroz svu povijest učilo i živjelo te s nje se na sve narodne jezike prevodilo Sveto pismo.  Svjestan svoje žestoke južnjačke naravi, često je znao moliti: “Parce mihi, Domine, quia Dalmata sum” – “Oprosti mi, Gospodine, jer sam Dalmatinac”.

Povijesni roman  "Olovna vremena Andrije Kulina" predstaviti će Anita Martinac, književnica.
Riječ je o drugom dijelu trilogije i nastavku romana „Izgleda da drugog puta nije bilo“. Dok je prvi dio pokrivao vrijeme u hrvatskom narodu i Europi Prvog svjetskog rata i onoga što je prije i poslije njega bilo, ovaj dio pokriva vrijeme Drugog svjetskog rata do šezdesetih godina 20. stoljeća. Kroz sedam cjelina roman nas uvodi u sve aspekte stradanja Hrvata i kroz likove različitih generacija opisuje sukobe s raznim političkim režimima i borbu za očuvanje vjere i identiteta te za ekonomski opstanak.
U glazbenom dijelu nastupiti će Lucija Zovko a voditeljica programa je Ania Pehar. Sam autor fra Šimun Šito Ćorić književnik, psiholog i kantautor govoriti će o svojim knjigama i izvesti nekoliko skladbi iz svog bogatog glazbenog opusa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije