Naslovnica Kultura

U Mostaru otvorena humanitarna putujuća izložba ''Pomozimo zajedno!''

06. ožujka 2018. u 07:42 0 komentara 572 prikaza
Foto: Stojan Lasić
Pogledajte galeriju 1/6

U HKD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru je otvorena humanitarna putujuća izložba ''Pomozimo zajedno!'' u organizaciji humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ iz Zagreba i predstavništva Udruge u Širokom Brijegu. 

Putujuća izložba ''Pomozimo zajedno'' sastoji se od kolekcije 79 doniranih umjetničkih djela koja je moguće kupiti putem on-line aukcije na www.humh.hr. 

Prihod od aukcije bit će usmjeren u fond za projekt izgradnje Doma. 

Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu sa Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske, piše Bljesak.info. 

Izložba će u Bosni i Hercegovini proputovati i kroz  Široki Brijeg, Grude, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Čapljinu, Stolac, Ljubuški, Čitluk, Vitez, Žepče, Sarajevo i Orašje te kroz 20 gradova u Republici Hrvatskoj i to s ciljem upoznavanja šireg stanovništva sa Projektom izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ za smještaj osoba na liječenju daleko od doma – u Zagrebu. 

Financijski pokrovitelji humanitarne putujuće izložbe „Pomozimo zajedno!“ su: Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JP Hrvatske telekomunikacije Mostar d.d. i JP Elektroprivreda HZHB Mostar d.d. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.